19:21 16.11.2017

ВР підтримала впровадження плану об'єднаної територіальної громади

2 хв читати
ВР підтримала впровадження плану об'єднаної територіальної громади

Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект (№6403) про внесення змін до закону "Про регулювання містобудівної діяльності", який спрощує просторове планування на місцях шляхом введення плану об'єднаної територіальної громади (ОТГ) замість кількох документів.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення підтримали 257 депутатів за необхідного мінімуму в 226 голосів.

"Цей законопроект змінює підхід до розробки містобудівної документації: він вводить новий вид документації із просторового планування - план об'єднаної територіальної громади", - повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з проектом, територія ОТГ стане об'єктом містобудування на місцевому рівні.

За словами Л.Парцхаладзе, розробка плану ОТГ замість двох документів - схеми планування території громади та генеральних планів населених пунктів - значно спростить процес містобудівного проектування і зменшить фінансове навантаження на бюджети ОТГ.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, він також розширить повноваження органів місцевого самоврядування щодо регулювання забудови й дасть змогу скоротити терміни на розробку та затвердження документації. Крім того, законопроект передбачає створення Державного реєстру документації із просторового планування на регіональному та місцевому рівнях, що спростить доступ до документації інвесторам і громадськості, пояснюють його автори.

Крім того, документ передбачає введення терміну "документація із просторового планування" замість "містобудівної документації", виключає деякі поняття ("генеральна схема планування", "генеральний/детальний план населеного пункту", "зонінг"), а також впроваджує нові поняття: "просторове планування", "містобудівні потреби", "комплекси забудови", "загальні інтереси", "функціональне призначення території".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА