18:22 07.12.2017

У "БПП" заявляють, що відставка Є.Соболєва з посади голови комітету дасть змогу усунути прогалини в антикорупційному законодавстві

2 хв читати
У "БПП" заявляють, що відставка Є.Соболєва з посади голови комітету дасть змогу усунути прогалини в антикорупційному законодавстві

Відставка голови Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції, народного депутата фракції "Самопоміч" Єгора Соболєва з посади дасть змогу усунути прогалини в антикорупційному законодавстві, вважають у парламентській фракції "Блок Петра Порошенка".

Як повідомляється на сайті партії "БПП" "Солідарність" у четвер, представник антикорупційного комітету, народний депутат фракції "БПП" Іван Мельничук заявив із трибуни парламенту, що причиною відставки Є.Соболєва є неналежне виконання ним своїх службових обов'язків.

"Комітет перестав бути тим комітетом, який реально займається боротьбою з корупцією. За керівництва Єгора Вікторовича Соболєва комітет огульно навішував ярлики, головуючий на засіданнях дозволяв виступати тільки тим депутатам, які були зручні голові комітету. Не ставилися до порядку денного питання народних депутатів, не розглядалися актуальні законопроекти", - заявив І.Мельничук.

Голова фракції "БПП" Артур Герасимов із трибуни парламенту заявив про блокування Є.Соболєвим питання доопрацювання закону про Національне антикорупційне бюро України.

"Відомо, що в законі про НАБУ відсутнє положення про можливість залучення нештатних співробітників. Ми давно готові заповнити цю прогалину. Виникає дуже просте питання: чому дуже коротке доповнення до закону за півтора року не запропонував профільний антикорупційний комітет? Такі ж запитання можна поставити і щодо інших фактів бездіяльності", - зазначив він.

У зв'язку з цим А.Герасимов попросив підтримати постанову про відкликання Є.Соболєва з посади голови антикорупційного комітету.

Як повідомлялося, в середу, 6 грудня, члени антикорупційного комітету більшістю голосів визнали роботу Є.Соболєва незадовільною та вирішили ініціювати перед Верховною Радою процедуру його відкликання з посади голови комітету.

Є.Соболєв був обраний головою комітету з питань запобігання та протидії корупції 4 грудня 2014 року. Він є активним учасником акції протесту біля Верховної Ради, яка розпочалася 17 жовтня поточного року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА