10:55 13.12.2017

Оборонний бюджет США на 2018 рік санкціонує надання Україні летального озброєння

1 хв читати
Оборонний бюджет США на 2018 рік санкціонує надання Україні летального озброєння

Підписаний президентом США Дональдом Трампом оборонний бюджет на 2018 рік передбачає $350 млн на сприяння безпеці в Україні та санкціонує надання країні летального озброєння, констатують у посольстві України в США.

 

"Президент США Дональд Трамп підписав закон про бюджет США на 2018 рік на потреби національної оборони, який містить дозвіл на виділення $350 млн для надання безпекової допомоги Україні. Закон санкціонує надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру та суттєво розширює параметри підтримки України з боку Сполучених Штатів у безпековій та оборонній сферах", - йдеться в повідомленні посольства на сторінці у Facebook.

Так, документ містить положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації в медичних закладах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання та підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, а також для посилення спроможності Повітряних і Військово-Морських сил України.

У диппредставництві зазначили, що вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби; кораблі прибережної дії та берегової охорони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА