11:02 21.12.2017

Рада відкликала депутатський законопроект "Про антикорупційні суди"

2 хв читати
Рада відкликала депутатський законопроект "Про антикорупційні суди"

Верховна Рада України на засіданні в четвер відкликала проект закону "Про антикорупційні суди" (№6011) авторства низки парламентаріїв.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів із 226 мінімально необхідних.

"Цей законопроект треба відкликати, щоб президент мав можливість внести свій законопроект", - заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій перед голосуванням.

Раніше президент наполягав на якнайшвидшій підготовці законопроекту про Антикорупційний суд з тим, щоб до кінця 2017 року підписати відповідний закон.

Проект закону про антикорупційні суди (№6011), зареєстрований групою народних депутатів у лютому 2017 року, було зараховано парламентом до порядку денного сесії, тому для зняття його з розгляду необхідне голосування в сесійній залі.

Водночас Верховна Рада раніше неодноразово намагалася зняти з розгляду цей законопроект, щоб відкрити шлях для реєстрації нової ініціативи, однак депутати кожного разу не давали необхідної кількості голосів.

7 грудня П.Порошенко закликав народних депутатів зняти з порядку денного парламенту проект закону №6011 і попередив, що в іншому разі буде змушений внести до Верховної Ради свій варіант законодавчої ініціативи.

"Прошу народних депутатів зняти з порядку денного старий законопроект "Про антикорупційні суди", як це рекомендувала Венеціанська комісія, і розчистити простір для нового проекту", - написав глава держави на своїй сторінці у Facebook.

Він нагадав, що у 8 грудня виповнився місяць після того, як він запропонував Верховній Раді прискорити процес створення Вищого антикорупційного суду. "Моя пропозиція все ще в силі. Однак якщо на початку наступного тижня я не побачу прогресу, протягом семи-десяти днів самостійно підготую і внесу відповідний законопроект", - заявив тоді П.Порошенко.

При цьому вранці 21 грудня народний депутат Мустафа Найєм (фракція "Блок Петра Порошенко") заявив, що П.Порошенко має намір внести в четвер до Верховної Ради законопроект про Антикорупційний суд, а Міжнародний валютний фонд (МВФ), в свою чергу, наполягає, щоб документ було затверджено до 25 січня 2018 року. "Сьогодні президент планує внести на розгляд Верховної Ради законопроект про Антикорупційний суд. Це говорять джерела в Адміністрації президента", - написав він на своїй сторінці у Facebook у четвер вранці.

За словами М.Найєма, МВФ наполягає, щоб цей законопроект ухвалили до 25 січня в першому і другому читанні. "Це останній дедлайн, порушення якого загрожує зриву наступного траншу", - стверджує парламентарій.

При цьому депутат зазначив, що концепція законопроекту, його основні положення та бачення президента невідомі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА