15:31 21.12.2017

ГПУ закрила справи про розтрату коштів чиновниками НБУ і ПриватБанку, ініційовані депутатом від "УКРОПу"

2 хв читати
ГПУ закрила справи про розтрату коштів чиновниками НБУ і ПриватБанку, ініційовані депутатом від "УКРОПу"

Генпрокуратура України закрила дві кримінальні провадження, порушених за заявою нардепа Олександра Дубініна, про розтрату коштів посадовими особами Національного банку і ПриватБанку, щодо іноземних аудиторських компаній, залучених для перевірки діяльності фінустанови, їх не відкривала, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Станом на сьогоднішній день в ГПУ не було і немає ніяких кримінальних проваджень щодо аудиторської компанії Krol" або будь-яких інших іноземних аудиторських компаній, які залучалися Національним банком України для фінансової перевірки діяльності ПриватБанку", - написав генпрокурор на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в четвер вдень.

Разом з тим, він поінформував, що протягом вересня-грудня 2017 року Генпрокуратуру і Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) надійшли заяви депутата О.Дубініна (партія "УКРОП") про розтрату посадовими особами НБУ і ПриватБанку державних коштів шляхом зловживання службовим становищем під час проведення закупівлі консультаційних послуг іноземних компаній протягом 2016-2017 рр.

За словами Ю.Луценка, за заявами депутата НАБУ були зареєстровані два кримінальні провадження, пізніше об'єднані в одне. Зареєстровані ж Генпрокуратурою провадження стали епізодами в двох раніше відкритих справах про розтрату коштів в 2008-2016 роках.

"Надалі слідчі групи Генпрокуратури отримали ухвали судів про виїмку документів в Нацбанку і ПриватБанку, які стосуються даних угод. Під час слідчих дій, після допиту посадових осіб НБУ і аналізу чинного законодавства, зокрема, ст.3 закону "Про Національний банк", слідчі Генпрокуратури прийняли рішення про закриття кримінальних проваджень через відсутність складу злочину в діях посадових осіб Нацбанку України під час складання цих угод. Виконання постанов судів було відкладено", - повідомив він.

Генпрокурор також додав, що виїмки документів або обшуки під час слідчих дій в компанії Kroll не проводилися і не плануються.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА