16:47 25.12.2017

Саакашвілі заявляє, що українська влада хоче відмовити йому в статусі "тимчасового захисту"

2 хв читати
Саакашвілі заявляє, що українська влада хоче відмовити йому в статусі "тимчасового захисту"

Лідер партії "Рух нових сил", екс-президента Грузії Міхеіл Саакашвілі заявляє, що українська влада хоче відмовити йому в статусі «тимчасового захисту» і тим самим створити умови для видворення з країни.

"У вівторок, 26 грудня, о 13:30 у мене суд, у вищому Адміністративному суді (Київ вул. Петра Болбачана, 8, корпус 1), де влада хоче відмовити мені в статусі «тимчасового захисту» і тим самим створює умови для видворення мене з країни. Завтра я йду на суд і запрошую туди тих, кому небайдуже питання справедливості в Україні", – написав М.Саакашвілі у Facebook у понеділок.

Він також наголосив: "Міністр Петренко (міністр юстиції Павло Петренко – ІФ) бреше, в української влади немає жодного законного інструменту екстрадувати постійного жителя України, яким я є за українським та міжнародним законодавством. Будь-яка дія щодо екстрадиції перетворить цього міністра та його начальника у кримінальних злочинців".

Як повідомлялося М. Саакашвілі також викликали на допит в головне управління СБУ в Києві на 26 грудня на 11.00. За словами адвоката Павла Богомазова, М.Саакашвілі має намір прийти на допит.

Нещодавно М.Саакашвілі, як заявив його адвокат Руслан Чорнолуцький подав позов до Міністерства юстиції України про визнання незаконною екстрадиційної перевірки щодо нього. Позов було подано, зокрема, тому, що Україна вже двічі відмовляла Грузії в екстрадиції Саакашвілі. «Ми вважаємо, що ініціювання знову ж початку і продовження цієї так званої екстрадиційної перевірки, а ми отримали на наші запити відповіді від Міністерства юстиції та Генеральної прокуратури, що так, дійсно така процедура розпочата наприкінці жовтня. Вона згідно з КПК повинна тривати 60 днів і за нашою інформацією, яку ми отримали кілька днів тому, ця екстрадиційна перевірка, найімовірніше, завершиться до кінця цього місяця. А це означає, що ми не можемо спрогнозувати законність ухвалених рішень постанови про екстрадицію, і вважаємо, що сама процедура екстрадиції є незаконною", — сказав адвокат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА