19:35 17.01.2018

Президент пообіцяв "ось-ось" подати кандидатури до ЦВК

1 хв читати
Президент пообіцяв "ось-ось" подати кандидатури до ЦВК

Президент України Петро Порошенко пообіцяв найближчим часом внести до парламенту кандидатури нових членів Центральної виборчої комісії, повідомила координатор виборчих програм громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська.

На своїй сторінці у Facebook вона написала, що в середу відбулася перша у 2018 році зустріч неурядових організацій із президентом. За її словами, було узгоджено низку позицій, важливих напередодні наступного 2019 року президентських і парламентських виборів в Україні.

"Чинна комісія є "кривою качкою" (не образа, якщо так навіть останній рік каденції американських президентів називають) і не здатна до внутрішніх реформ, а також підготовки до важких виборів 2019 року. Президент обіцяв, що подання ось-ось відбудеться ", - зазначила О.Айвазовська.

Координатор "Опори" також зазначила, що в процес другого читання Виборчого кодексу президент не втручатиметься. "Тож чекаймо місяців розгляду поправок і безуспішного голосування в другому читанні (станом на зараз - реалістичний сценарій)", - прогнозує вона.

О.Айвазовська наголосила, що президент і уряд мають політичну волю на зміну законодавства щодо невідворотності покарання за вчинення злочинів проти виборчих прав. "Сподіваюся на результат ще навесні, а не під час самої кампанії. Важливо, що не вивчено уроки й попередніх років, як, наприклад, втручання в роботу ІАС "Вибори" ЦВК", - додала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА