17:14 07.02.2018

Порошенко вивів зі складу Націнвестради України Ложкіна і призначив т.в.о. секретаря ради Шимківа

4 хв читати
Порошенко вивів зі складу Націнвестради України Ложкіна і призначив т.в.о. секретаря ради Шимківа

Президент України Петро Порошенко своїм указом змінив склад Національної інвестиційної ради, вивівши з нього секретаря Ради, радника глави держави Бориса Ложкіна і призначивши тимчасово виконувачем обов'язків секретаря Націнвестради заступника голови Адміністрації президента Дмитра Шимківа.

"Вивести зі складу Національної інвестиційної ради Б.Ложкіна... Покласти на Шимківа Дмитра Анатолійовича - заступника глави Адміністрації президента України, члена Національної інвестиційної ради тимчасове виконання обов'язків секретаря Ради", - йдеться в оприлюдненому в середу вдень на сайті глави Української держави указі №23/2018.

Також цим указом до складу Національної інвестиційної ради введені голова правління компанії "Turkcell Iletisim Hizmetleri AS (Турецька Республіка) Ахмет Акча (за згодою), голова правління компанії "Marubeni Corporation" (Японія) Теруо Асада (за згодою), президент і генеральний директор групи компаній "Sumitomo Corp." (Японія) Куніхару Накамура (за згодою).

Крім цього П.Порошенко указом затвердив у складі Національної інвестиційної ради старшого віце-президента, фінансового директора компанії "General Electric" (США) Джеймі Міллера - (за згодою).

"Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування", - йдеться в тексті оприлюдненому документа.

Б.Ложкін на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук зазначив: "Сьогодні завершується важливий етап у моєму житті. З цього дня я більше не є секретарем Національної інвестиційної ради на громадських засадах".

"За рік зроблено багато. Сформовано склад НІР, куди увійшли керівники найбільших міжнародних компаній з реального і фінансового сектора, що входять до списку Fortune-500... З усіма компаніями, що входять до складу ради, є спільне розуміння інвестиційної стратегії України: це нові проекти в інфраструктурній галузі, аграрному секторі, логістиці, енергетиці, технологічні проекти, великі проекти інвестиційних компаній, які вже працюють на українському ринку, і нові не менш масштабні проекти новоприбулих", - написав він.

За словами Б.Ложкіна, тільки в 2017 році в економіку України прийшли $2,3 млрд прямих іноземних інвестицій і "важливо, що їх структура змінилася в позитивну сторону".

"Якщо протягом 2016 року більша частина ПІІ прямувала в фінансовий сектор (фактично проводилася докапіталізація банківської системи), то вже в 2017 році левова частка інвестицій була спрямована в реальний сектор економіки. Цей тренд буде тривати і надалі. В Україну зайшли світові лідери у своїх галузях", - додав він.

Говорячи про Націнвестраду, Б.Ложкін підкреслив: "Офіс НІР продовжує працювати. І, звичайно, завжди може розраховувати на мою експертну підтримку".

"Я ж зосереджуся на власному бізнесі", - додав він.

Як повідомлялося, Національний інвестиційний рада засновано 29 серпня 2016 року. П.Порошенко в цей день затвердив положення про Національну інвестраду, звільнення Б.Ложкіна з посади глави адміністрації президента і його призначення секретарем Національної інвестиційної ради.

Б.Ложкін тоді заявив, що рада зможе залучити в 2017 році інвестиційні проекти на $250 млн. Загалом, на думку Б.Ложкіна, для досягнення рівня зростання ВВП у 6% і більше Україні потрібні щорічні інвестиції в $10 млрд. За його словами, цікавими для інвесторів можуть бути енергетика, інфраструктура, сільське господарство, військово-промисловий комплекс і космічні розробки.

Указом від 10 жовтня 2017 року П.Порошенко затвердив особовий склад Національної інвестиційної ради, до якої увійшло керівництво держави, зокрема, міністри українського уряду і керівництво Адміністрації президента України, а також за згодою - керівництво зарубіжних компаній і груп.

Цим указом указ №365 від 29 серпня 2016 року доповнюється абзацом такого змісту: "У роботі Ради з правом дорадчого голосу беруть участь представники Американської торгової палати в Україні та Європейської бізнес асоціації". Згідно з доданою до затвердженого складу Національної інвестиційної ради, вона очолюється президентом П.Порошенком.

До ради також входять прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, міністр фінансів Олександр Данилюк, перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, міністр інфраструктури Володимир Омелян, міністр юстиції Павло Петренко. Також до складу ради входять глава Адміністрації президента України Ігор Райнін і його заступник Дмитро Шимків, а за згодою - голова Верховної Ради Андрій Парубій.

За згодою до складу ради входять президент Європейського банку реконструкції і розвитку Сума Чакрабарті, керівництво двох британських компаній - голова правління і гендиректор компанії "Arcelor Mittal Limited" Лакшмі Нівас Міттал і генеральний директор компанії "Unilever NV" Пол Палм, двох нідерландських - голова правління компанії "Louis Dreyfus Holding BV" Маргарита Луї-Дрейфус і гендиректор і президент групи компаній "Vitol Holding B.V" Ян Тейлор, однієї німецької - голова правління компанії "Меtro AG" Олаф Кох, і однієї французької - генеральний директор компанії "Еngie SA" Ізабель Кочер ,.

Крім того, за згодою до складу Націнвестради входить керівництво американських компаній: голова правління і генеральний директор компанії "Cargill Inc." Девід Макленнан, старший віце-президент "General Electric", президент і генеральний директор компанії "GE Transportation" Джеймі Міллер, генеральний директор відділення Європи, Близького Сходу і Африки банку "Citigroup Inc" Джеймс Коулз, президент і генеральний директор компанії "Holtec Іпternational, Inc "Кріс Сінгх, віце-президент корпорації "International Finance Corporation" Дімітріс Ціцірагос, гендиректор компанії "Bunge Limited" Сорен Шродер.

Також до складу ради за згодою входять президент Державної нафтової компанії Азербайджану "SOCAR" Ровнаг Абдуллаєв, голова правління і генеральний директор групи компаній "DP World" (Об'єднані Арабські Емірати) Султан Ахмед Бін Сулайєм, голова ради директорів компанії "Huawei Technologies Co., Ltd "(Китай) ЯФАН Сунь, президент і гендиректор компанії" Posco Daewoo Corporation "(Республіка Корея) Кім Янг-Санг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА