11:00 21.02.2018

Суд дозволив допитати Порошенка в режимі відеоконференції

2 хв читати
Суд дозволив допитати Порошенка в режимі відеоконференції

Оболонський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про допит президента України Петра Порошенка як свідка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича в режимі відеоконференції з будівлі Адміністрації президента України.

Таке рішення суд оголосив на засіданні в середу після виходу з нарадчої кімнати.

У рішенні суду також міститься доручення Адміністрації президента організувати проведення допиту П.Порошенка в режимі відеоконференції о 14.00 за участю секретаря судових засідань Оболонського райсуду Анни Чупрій, яку відряджають в АП.

Суддя Владислав Дев'ятко зазначив, що суду не принципово, в якому форматі буде допитано свідка. "Для суду принципово, щоб сторона обвинувачення і сторона захисту мали можливість реалізувати своє право і поставити свої запитання до свідка", - сказав він.

Прокурор Руслан Кравченко зазначив, що у П.Порошенка в середу заплановані міжнародні зустрічі й телефонні переговори, тому сторона звинувачення буде подавати клопотання про технічні перерви в допиті для цього.

Адвокат В.Януковича Віталій Сердюк вважає, що допит чинного президента України може бути перенесений на інший день.

"Ми бачимо, що прокуратура намагається якомога більше обмежити можливість для допиту президента як свідка, посилаючись на деякі телефонні дзвінки, хоча це засідання було завчасно заплановане. Тому в захисту є прохання перенести на інший час, будь-який зручний для президента час, цей допит, аби президент постав перед судом, зачитав безпосередньо присягу і мав можливість без будь-яких обмежень, телефонних дзвінків і завантаженості в інших державних справах спокійно відповісти на ці запитання ", - сказав В. Сердюк на засіданні Оболонського районного суду Києва у вівторок.

Він зазначає, що проведення допиту в режимі відеоконференції дасть можливість П.Порошенку уникнути незручних запитань, відключивши в певний момент звук. "Дуже зручно буде відключити в певний момент, коли закінчиться півтори години, - тільки півтори години - на допит свідка Порошенка. І цей допит припинити, ніж виходити із зали судових засідань. Це зроблено для того, щоб... сприяти свідкові, фактично, для уникнення відповідей на незручні запитання", - сказав В. Сердюк.

На початку засідання прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко виступив із відповідним клопотанням, яке ґрунтується на листі з АП. У ньому йдеться про те, що заходи підвищеної безпеки у рамках держохорони президента можуть ускладнити роботу суду і що П.Порошенко має поважні причини неприбуття до суду через виконання ним функцій глави держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА