18:06 01.03.2018

ВР ухвалила законопроект про дерегуляцію дозвільних процедур у сфері нафтогазовидобування

1 хв читати
ВР ухвалила законопроект про дерегуляцію дозвільних процедур у сфері нафтогазовидобування

Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроект №3096-д про дерегуляцію дозвільних процедур у сфері нафтогазовидобування.

За відповідне рішення на засіданні проголосували 256 депутатів в четвер.

Законопроектом дозволяється використовувати механізм сервітуту для будівництва об'єктів нафтогазовидобування і трубопровідного транспорту (без зміни цільового призначення земельних ділянок).

Крім того, усувається необхідність отримання гірничого відводу, вилучаються об'єкти нафтогазовидобутку з переліку об'єктів містобудівної діяльності, скасовується обов'язкове введення родовищ у дослідно-промислову та промислову розробку за рішенням Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Законопроект нафтогазовидобувачі надає право після завершення періоду дослідницько-промислової розробки родовищ використовувати земельні ділянки на підставі договору з власником землі аж до зміни цільового призначення і оформлення документів на право користування (зараз компанії зобов'язані зупиняти видобуток на період оформлення документів).

Зняття та перенесення ґрунтового покриву для подальшого буріння можна буде проводити без спеціального дозволу на підставі робочого проекту землеустрою.

Законопроект надає надрокористувачам право на користування своєю геологічною інформацією без погодження з органами влади. Крім того, пропонується розширити коло суб'єктів, які можуть проводити геолого-економічну оцінку запасів нафти і газу (зараз таким правом володіє виключно Державна комісія України по запасах корисних копалин).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА