13:48 03.03.2018

"Рух нових сил" знову заявив, що їхніх активістів не було в наметовому містечку біля Ради

3 хв читати

Партія "Рух нових сил Міхеїла Саакашвілі" заявляє, що їхніх активістів не було в наметовому містечку біля Верховної Ради України - там нібито залишалися лише військові та ветерани АТО.

"Сьогодні було остаточно знищено вільне право на неугодну владі громадянську позицію і на будь-яку протестну діяльність. Влада зачищала всіх неугодних силою, разгонами, арештами", - зазначено в заяві партії на сторінці в соцмережі Facebook у суботу.

За інформацією партії, серед затриманих є важко поранені.

"Хлопцям "шиють" чергову кримінальну справу і нібито в рамках цієї справи ыдбувся ранковий "обшук" міста. Іншого способу ліквідувати містечко у них, мабуть, не знайшлося", - заявили в "Русі нових сил".

Зазначається, що зараз мобілізували адвокатів для захисту затриманих активістів.

Партія наголошує, що акція протесту біля Верховної Ради була законною, оскільки ще 17 жовтня було подано заявку про безстрокове проведення там протесту.

"Нагадаємо, що "Рух нових сил" за спільним рішенням з Рухом "Визволення" вже понад місяць як покинув табір. Наші активісти роз'їхалися по областям готувати акції протесту, а військові та ветерани АТО залишилися в наметовому містечку до виконання парламентом наших вимог", - зазначили в партії.

У партії також нагадали, що у вівторок, 27 лютого, після ухвалення парламентом у першому читанні законопроекту про Антикорупційний суд, нардеп Єгор Соболєв попросив "Рух нових сил" забрати частину наметів, щоб звільнити Маріїнський парк.

Як повідомлялося, вранці в суботу, 3 березня, під час проведення слідчих дій у наметовому містечку біля Верховної Ради поліція вилучила предмети, схожі на гранати, а саме: 9 гранат РГД-5, "коктейлі Молотова" і 5 димових мін.

Як наголошується в повідомленні Нацполіціі, наразі до відділків поліції доправлено більше сотні людей, які чинили опір співробітникам поліції. Розпочато кримінальне провадження за ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У Нацполіції заявили, що слідчі дії на території наметового містечка, розбитого біля будівлі Верховної Ради, проводилися на підставі двох рішень суду. "Слідчі працюють за кримінальним провадженням, одне з яких відкрито за фактом спроби захоплення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац), а інше - за подіями 27 лютого біля стін Верховної Ради", - йдеться в повідомленні на сайті Нацполіції України.

27 лютого 2018 року, між учасниками акції біля Верховної Ради і правоохоронцями почалися бійки. Протестувальники кидали в бік правоохоронців вибухові пакети та інші предмети. У будівлі парламенту відчувався запах гару.

Тоді партія "Рух нових сил (Міхеіла Саакашвілі" заявила, що не брала участі в організації акції 27 лютого і їхніх представників вже немає в наметовому містечку. "Представники РНС вже більше місяця не присутні в наметовому таборі. Наш протест вийшов за межі наметового табору у парламенту. Шлях нашої боротьби - це масовий мирний протест", - заявила партія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА