11:48 12.03.2018

Федерика Могеріні пообіцяла українським нардепам відвідати зону АТО під час свого наступного візиту в Україну - Іонова

3 хв читати

 Представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і безпеки Федерика Могеріні пообіцяла народним депутатам, представникам урядового сектора в наступний свій приїзд в Україну відвідати зону АТО на Донбасі, повідомила заступник голови комітету з питань євроінтеграції Марія Іонова (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Висока представниця пообіцяла відвідати зону АТО в наступний приїзд. Дуже сподіваємося, що це буде заплановано до кінця завершення повноважень", - написала М.Іонова на своїй сторінці в Facebook в понеділок вранці.

Вона також розповіла, що під час зустрічі з Ф.Могеріні в неділю українська сторона поінформувала її про ситуацію на Донбасі. "Москва продовжує ігнорувати імплементацію Мінських домовленостей. Кричущі факти порушення прав людини на Донбасі і в Криму, закликали приділяти цій проблематиці більше уваги. Порушували тему заручників як на Донбасі, так і в РФ, Криму, просили зустрітися із заручниками і сім'ями", - розповіла М.Іонова.

За словами українського парламентаря, питання санкцій ЄС щодо Російської Федерації залишається незмінним, проте депутати на зустрічі "висловили надію на посилення санкцій політики ЄС щодо РФ і розширення персональних санкцій за рахунок включення в санкційні списки організаторів російських президентських виборів у Криму".

"Гостро порушили питання Криму, він має займати окреме місце в порядку денному відносин України з ЄС та державами-членами. Особливо зараз, напередодні російських президентських виборів, які відбуватимуться в незаконний спосіб на території України, а саме в АР Крим", - зазначила вона .

М.Іонова також поінформувала, що на зустрічі сторони обговорили порядок денний реформ в Україні в контексті імплементації Угоди про асоціацію. Парламентарі розповіли Ф.Могеріні про спільну роботу з Кабінетом Міністрів і про презентацію "дорожньої карти" пріоритетних законопроектів в сфері євроінтеграції України.

Як розповіла М.Іонова в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", у зустрічі брали участь керівник комітету у закордонних справах Ганна Гопко, народний депутат Мустафа Найєм, представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ), координатор виборчих програм Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська, представники виконавчої гілки влади.

Верховний представник ЄС із закордонних справ і з питань політики безпеки - віце-президент Європейської Комісії Федерика Могеріні перебуває з робочим візитом в Україні 11-12 березня.

В рамках візиту представник ЄС проведе зустрічі з представниками української влади і уряду. Зокрема, Ф.Могеріні зустрінеться з президентом України Петром Порошенком, прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним і міністром з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадимом Чернишем. Для обговорення поточної ситуації в питаннях виконання Мінських угод верховний представник ЄС зустрінеться з главою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апаканом, спеціальним представником ОБСЄ в складі Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на сході України Мартіном Зайдіком, главою делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Аланом Ешліманом. Федерика Могеріні виступить перед студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка та зустрінеться з представниками громадських організацій та співробітниками Консультаційного місії ЄС (EUAM) та Представництва ЄС в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА