15:31 13.10.2018

Клімкін вважає неприйнятною публікацію на "Миротворці" списку чиновників з угорським громадянством, хоча вони і є порушниками - ЗМІ

2 хв читати
Клімкін вважає неприйнятною публікацію на "Миротворці" списку чиновників з угорським громадянством, хоча вони і є порушниками - ЗМІ

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засуджує публікацію на сайті "Миротворець" переліку українських чиновників і депутатів місцевих рад, які нібито отримали угорське громадянство, повідомляє інтернет-видання "Європейська правда".

За інформацією видання, П.Клімкін у суботу в Ужгороді (Закарпатська обл.) на спільній прес-конференції з главою "Товариства угорської культури Закарпаття", народним депутатом із фракції "Блок Петра Порошенка" Василем Брензовичем зазначив, що робота в державних органах осіб з подвійним громадянством прямо заборонена законодавством. Водночас, на думку міністра, те, як були поширені списки порушників, є неприйнятним.

"Ми всі прекрасно розуміємо, що закони треба виконувати. У нас є стаття 19 закону про громадянство, а також стаття 19 закону про державну службу. Всі це прекрасно розуміють, і тут питань немає. Але я категорично проти, щоб показувати на угорців пальцем як на зрадників або труїти угорців, або звинувачувати їх у сепаратизмі ", – пояснив він.

П.Клімкін наголосив, що перелік українських угорців розміщений на сайті "Миротворець", на якому зазвичай публікуються особи, причетні до агресії проти України.

"Мене непокоїть, що з'являються порівняння угорців, які отримали друге громадянство, і злочинців, які борються проти України. Ми повинні чітко сказати, що це не те саме", – заявив міністр, додавши, що йому невідоме джерело походження опублікованих даних.

У свою чергу В.Брензович заявив, що публікація списку на сайті "Миротворець" шкодить іміджу України. "Наша країна в очах угорців має вигляд такої, яка не може терпіти угорської меншини", – пояснив він.

Як повідомлялося, П.Клімкін в суботу відвідав Ужгород та взяв участь у засіданні "Товариства угорської культури Закарпаття" (ТУКЗ) на їх запрошення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА