10:01 24.06.2019

"Рух нових сил" Саакашвілі має намір оскаржити відмову ЦВК в реєстрації кандидатів від партії

2 хв читати

Лідер партії "Рух нових сил" (РНС) Міхеіл Саакашвілі дав зрозуміти, що їхня політсила оскаржуватиме відмову Центральної виборчої комісії в реєстрації кандидатів на позачергових виборах до Верховної Ради.

Саакашвілі розмістив на своїй сторінці у Facebook відеокоментар щодо відмови ЦВК. Він, зокрема, зазначив, що у партії є "найкращі юристи, які розрулюватимуть ситуацію".

"Все одно ми прорвемося, все одно ми підемо зі своїм списком на вибори, все одно ми будемо перемагати... Все вийде у нас", - сказав лідер РНС.

На сторінці партії у Facebook розміщено анонс на 12:00 понеділка. На цей час у політсилі анонсували збори біля будівлі ЦВК.

Як повідомлялося, 23 червня ЦВК відмовила в реєстрації кандидатам від партії "Рух нових сил" у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та висунутих в одномандатних виборчих округах.

У ЦВК пояснили, що позачергові вибори народних депутатів України президент призначив указом на 21 липня 2019 року. "А отже, розгляд 8 травня 2019 року на засіданні ради політичної партії "Рух нових сил" питань, пов'язаних з участю партії в позачергових виборах народних депутатів України від 21 липня 2019 року, не могло бути здійснено", - заявили в Центрвиборчкомі.

За інформацією комісії, позачерговий партійний з'їзд "Руху нових сил", скликаний 10 червня, який затвердив виборчий список кандидатів, "відбувся з порушенням вимог статуту цієї партії".

У Центрвиборчкомі заявляють, що копію постанови ЦВК і копію протоколу засідання ради партії "Рух нових сил" від 8 травня і протоколу позачергового з'їзду партії від 10 червня направлять до Національної поліції України "для здійснення перевірки та в разі необхідності - вжиття передбачених законодавством заходів реагування"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА