14:18 29.07.2019

Радник президента України Бородянський має намір створити робочу групу з розробки гуманітарної стратегії держави

2 хв читати

Призначений позаштатним радником президента України Володимир Бородянський має намір створити робочу групу з депутатів і діячів культури різних сфер, яка здійснюватиме розробку гуманітарної стратегії держави.

"Отже, нині моя посада - радник президента з гуманітарних питань. Як це бачу: можливість зробити і реалізувати задуми та стратегії, які докорінно змінять гуманітарну галузь в Україні. Я хочу, аби держава могла запропонувати своїм митцям підтримку, захист та справедливі та прозорі KPI їх роботи. А закордонним - ті умови, що стимулюватимуть до праці тут. Ті умови, за яких Україна буде першою серед потенційних партнерів будь-якого міжнародного проекту. Щоб знову навіть не з’являлося запитань, чому серіал "Чорнобиль" HBO та Sky знімали не в Україні, а в Литві", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

За словами Бородянського, мистецтво, спорт, інформаційна безпека - всі ці галузі "мають жити та розвиватися з чітким усвідомленням своїх завдань, функціоналу та кінцевої мети".

"Наразі завдання президента таке: спільно з депутатами, індустрією, експертами, науковим співтовариством - створити гуманітарну стратегію, сформувати конкретну програму дій, підґрунтя для зміни законодавства та появи нового, трансформувати інфраструктуру гуманітарної сфери відповідно до затвердженої парламентом стратегії", - повідомив Бородянський.

Він зазначив, що вважає культуру основою розвитку громадянина, держави та запорукою процвітання.

"Команду робочої групи добиратиму з найкращих професіоналів індустрії, в якій за кожним напрямком буде закріплений окремий куратор, що, у свою чергу, сформує свою робочу групу. Напрямів роботи багато: музеї та заповідники, театри, музика, консерваторії, філармонії, кіно, релігія, бібліотеки, книги. Медіа: ЗМІ (ТБ, преса, радіо), соціальні медіа та інтернет-видання. Інформаційна безпека (змістовна). Спорт, туризм. Благодійність. Ми багато взаємодіятимемо з галуззю освіти", - зазначив Бородянський.

Раніше цього дня президент України Володимир Зеленський призначив екс-генерального директора телеканалу СТБ, колишнього керівника групи StarLightMedia Володимира Бородянського позаштатним радником глави держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА