15:50 18.05.2020

Центральна влада сама віддає лідерство мерам - Світлична

2 хв читати
Центральна влада сама віддає лідерство мерам - Світлична

Через відсутність сильних керівників регіонів, центральна влада сама віддає лідерство мерам міст, заявила народний депутат і екс-керівник Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

"Регіональна політика в Україні - не найсильніша ланка наразі. За відсутності сильних лідерів у регіонах влада сама віддає лідерство мерам, бізнесменам або просто відомим людям. У кожному регіоні по-різному. А ось загальне те, що практично скрізь голови обласних державних адміністрацій відверто слабкі, не мають авторитету та підтримки людей. Часто мери навіть не те, щоб конкурують із губернаторами, вони просто змушені робити за них роботу, а це часто сприймається як конфлікт. Очевидно, що якщо представники центральної влади в регіонах не виконують якісно свої функції, то, безумовно, цю нішу займає хтось інший. Тут же питання лідерства", - сказала Світлична в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Парламентарій упевнена, що керівники облдержадміністрацій не мають довіри громадян, а значить - не можуть ухвалювати необхідні регіону рішення.

"Ну а як може бути лідером в області губернатор, який має рейтинг 1-2%? Без довіри людей роботи не буде. Ми ж говоримо про лідера в регіоні, який має вміти ухвалювати ефективні рішення, не боятися брати відповідальність на себе, мати підтримку людей. Так, звісно, при цьому, він має відповідати принципам людини, яка його призначає - в цьому випадку це президент. Відсутність такого підходу і породжує такі ситуації. Це ж не окремий випадок одних лише Черкас - це державна проблема загалом. Підходити до неї потрібно дуже відповідально", - додала екс-керівник Харківської ОДА.

Світлична також прокоментувала конфлікт голови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера з мером Харкова Геннадієм Кернесом та бізнесменом Олександром Ярославським.

"Можливо, за формою Ярославський і Кернес не мали рації, але по суті - це можна зрозуміти. Неорганізованість обласної адміністрації наразі у багатьох викликає емоції. Я розмовляла того дня із Ярославським, він справді був емоційним на адресу обласної адміністрації, тому що намагався допомогти медичній сфері якнайшвидше, а упирався в нерозторопність чиновників", - сказала депутат.


Повний текст інтерв'ю буде розміщено на головній сторінці сайту агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА