15:55 17.09.2021

Влада має врахувати рекомендації Венеціанської комісії до законопроекту про олігархів - нардеп Рахманін

2 хв читати
Влада має врахувати рекомендації Венеціанської комісії до законопроекту про олігархів - нардеп Рахманін

Чинна редакція антиолігархічного законопроекту жодним чином не позбавляє олігархів впливу в Україні, й ухвалювати його в такому вигляді немає сенсу, вважає народний депутат фракції "Голос" Сергій Рахманін.

Як повідомляє прес-служба "Голосу" в п'ятницю, нардеп переконаний, що було б доречно, якби парламент дочекався висновку Венеціанської комісії щодо зазначеного законопроекту, перш ніж ухвалювати його в другому читанні.

"Якщо Верховна Рада ухвалить в цілому законопроект №5599, не дочекавшись висновків Венеціанської комісії, це завдасть шкоди репутації держави і поставить під сумнів щирість намірів влади очистити політику від корупційного впливу", - зазначив Рахманін.

За його словами, незважаючи на те, що рекомендації Венеціанської комісії не є обов'язковими до виконання, ВР не варто ухвалювати цей законопроект, доки європейські конституціоналісти не зроблять своїх висновків.

"Змістовного навантаження цей законопроект не несе: за достатньо довільною процедурою неуповноважений орган - РНБО, що суперечить Конституції, визначає коло осіб олігархами і вносить в якийсь дивний реєстр. Далі все. Ніяких стягнень, санкцій чи обмежень. Яким чином це може примусити олігархів бути законослухняними і відповідальними, про що неодноразово говорив сам президент, я особисто не знаю. Цей законопроект здебільшого про піар", - наголосив нардеп.

Він зазначив, що той, хто "хоче боротися з олігархами, робить це, а хто не хоче - вигадує дивні законопроекти".

"Це така маленька моральна сатисфакція людям, з якими ти змушений перебувати в одному політичному просторі, на яких не можеш або реально боїшся впливати", - переконаний Рахманін.

Нардеп наголосив, що закон, в разі його ухвалення, нічого не дасть у царині очищення країни від корупційного впливу олігархів, адже в "Україні нині достатньо інструментів для реальної боротьби з олігархами".

"За кількістю різноманітних силових структур ми, напевно, абсолютний чемпіон в Європі: у нас є Офіс генпрокурора, Нацполіція, СБУ, НАБУ, САП, ДБР, АМКУ, БЕБ. Якщо якійсь із цих структур не вистачає повноважень, Верховна Рада охоче розгляне можливість їх розширення. Але це має відбуватися в межах Конституції", - резюмував нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У G7 закликали КНР чинити тиск на РФ, щоб та припинила агресію проти України - комюніке

РФ має заплатити понад $486 млрд за завдані Україні збитки, триває пошук шляхів змусити її зробити це - декларація лідерів G7

Київрада встановила прозорі правила в роботі МАФів

Порошенко пропонує план термінових заходів для захисту від енергетичного колапсу

Лідери G7 досягли політичної угоди щодо використання доходів від заморожених активів РФ

Зеленський закликав країни G7 підтримати імплементацію пунктів української Формули миру

Зеленський на саміті G7 закликав підтримати план використання російських активів

Італія висловила готовність в організації саміту щодо відновлення України у 2025 році

Солідарність Німеччини з Україною все ще сильна - міністерка розвитку про демарш AfD і BSW у бундестазі

Кличко обговорив питання децентралізації на Міжнародній конференції з відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА