17:25 11.10.2023

Половина громадян України вважає, що країна розвивається у правильному напрямку, - опитування

2 хв читати
Половина громадян України вважає, що країна розвивається у правильному напрямку, - опитування

Київ. 11 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Майже половина громадян України вважає, що події в країні розвиваються в правильному напрямку, проте тих, хто поділяє таку думку, стає менше порівняно з лютим - березнем цього року.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова і презентованого в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

За даними опитування 48,7% респондентів вважають, що події в Україні розвиваються в правильному напрямку. 30,5% респондентів протилежної думки, 20,8% не визначилися.

Водночас після початку повномасштабної агресії Росії проти України частка громадян, які вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі, суттєво зросла (з 20% у грудні 2021 р. до 51% у вересні-жовтні 2022 р., досягнувши найвищих показників у лютому-березні 2023 р. - 61%).

38% українців вірять, що Україна здатна подолати наявні проблеми і труднощі протягом найближчих кількох років, 43% вважають, що країна може впоратися з проблемами у більш віддаленій перспективі. Лише 9% опитаних думають, що Україна не здатна подолати наявних проблем (решта - не визначилися).

У липні 2023 року ці показники становили відповідно 43%, 42% і 6%, а в грудні 2021 року відповідно 18%, 54% і 18%.

Центр Разумкова проводив дослідження 21 - 27 вересня в межах Програми сприяння громадській активності "Долучайся!" Опитування проводили методом face-to-face в областях, Києві та на територіях регіонів, які контролює уряд України і де не ведуться бойові дії. Опитано 2 016 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Водночас додаткові систематичні відхилення вибірки можуть бути зумовлені наслідками російської агресії, зокрема вимушеною евакуацією мільйонів громадян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА