15:34 30.06.2015

Порошенко привітав переможців і учасників Перших Європейських ігор у Баку, що завоювали 46 медалей

3 хв читати

Президент України Петро Порошенко зустрівся з чемпіонами і призерами Перших Європейських ігор 2015 року та їхніми тренерами й під час зустрічі привітав українську команду з високими досягненнями.

"Славна перемога, яку українська збірна здобула в Баку, в Азербайджані, на дуже символічних Європейських іграх, є хорошою формою підтримки українського народу, народу країни, що воює. Нам потрібні перемоги, і бажано, щоб вони були лише в спорті. Нам потрібен мир, і ви зробили неоціненний внесок у здобуток цих перемог", - цитує П.Порошенка прес-служба у вівторок.

Глава держави висловив переконання, що цей успіх допомагає не лише Україні, а й усій Європі сформувати свій спортивний імідж. "А нам додає гордості за нашу країну", - сказав П. Порошенко.

"У вас є особливі уболівальники. Це воїни, які забезпечують захист України від збройної агресії з боку Російської Федерації", – сказав Президент. Глава держави висловив глибоку повагу батькові боксера Дмитра Замотаєва, бронзового призера ігор. Геннадій Замотаєв добровольцем пішов на фронт, був поранений.

"Ми протиставляємо агресії і брехні хоробрість і чесну гру. Ми знаємо, що саме так ми переможемо, захистимо незалежність і честь України. Кожна спортивна перемога додає сил нашим солдатам, бо сприймається як провісниця майбутньої перемоги над агресором. Дякую усім авторам спортивних перемог за те, що додаєте сил кожному українцю, кожному воїну", – сказав Петро Порошенко.

Звертаючись до спортсменів, президент зазначив, що у Баку вони продемонстрували справжній український спортивний дух, завоювавши 46 медалей, з яких, - 8 золотих, 14 срібних і 24 бронзових.

Президент наголосив, що в "Стратегії реформ - 2020" передбачена реформа спортивної сфери. "Вірю, що нам вдасться її розпочати і здійснити, щоб вийти на кількісний показник – 35 медалей на наступній літній Олімпіаді. Звичайно, це непросто. Але нам допоможе європейський досвід розвитку державно-приватного партнерства, інформаційного суспільства, створення умов для наукових розробок та впровадження сучасних технологій у спорті", – заявив Глава держави.

Президент наголосив на важливості створення сучасної спортивної інфраструктури та висловив сподівання, що Уряд зможе вжити заходів, щоб забезпечити повноцінне функціонування центрів олімпійської та неолімпійської підготовки з літніх та зимових видів спорту. "Маємо зберегти і розвивати спорт в освіті. В кожному освітньому закладі має бути своя спортивна база, а шкільна фізична культура зорієнтована на запровадження інноваційних форм навчання та на розвиток олімпійських видів спорту", – особливо зазначив Петро Порошенко.

Президент повідомив, що найближчим часом за поданням міністра буде переглянуто розмір призових за перемоги українських спортсменів.

У свою чергу, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, який також взяв участь у зустрічі, пообіцяв, що всі необхідні витрати на підготовку до Олімпійських ігор 2016 року у Ріо-де-Жанейро будуть профінансовані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА