16:17 25.02.2021

"Укртелеком" шукає технічну можливість блокування окремих Telegram-каналів

1 хв читати
"Укртелеком" шукає технічну можливість блокування окремих Telegram-каналів

 "Укртелеком" відзначає надзвичайну складність рішення щодо блокування окремих Telegram-каналів і вважає доречним надати операторам рекомендації щодо технічної реалізації таких рішень з боку державних служб.

"Укртелеком" шукає технічну можливість виконання постанови про блокування певних Telegram-каналів відповідно до постанови суду. На сьогодні приклади успішного виконання таких завдань нам невідомі. Це фактично виділення і блокування певного інформаційного потоку всередині месенджера, що надзвичайно складно", - заявили в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі "Укртелекому".

У компанії також вважають доречним, щоб відповідні служби надали операторам/провайдерам рекомендації для технічної реалізації таких рішень за наявності відповідних інструментів в операторів, не порушуючи при цьому права споживачів на доступ до інших каналів і ресурсів цього месенджера.

Як повідомлялося з посиланням на думку мобільного оператора "Київстар", оператори та провайдери не мають технічної можливості здійснювати "вибіркове" блокування окремих груп, каналів або акаунтів у соціальних мережах, не зачіпаючи при цьому доступ до всього інтернет-ресурсу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА