14:00 06.10.2023

SEC звернулася до суду для примусу Маска до надання їй свідчень щодо Twitter

2 хв читати
SEC звернулася до суду для примусу Маска до надання їй свідчень щодо Twitter

Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США в судовому порядку домагається від Ілона Маска свідчень у рамках її розслідування щодо купівлі ним соцмережі Twitter (нині X) у 2022 році.

SEC подала заяву до Федерального окружного суду Північного округу Каліфорнії для того, щоб примусити Маска з'явитися за виданою нею повісткою для надання свідчень, ідеться в повідомленні регулятора.

Маск отримав повістку в травні і мав з'явитися до регіонального офісу SEC у Сан-Франциско у вересні, проте за два дні до призначеної дати повідомив комісію про свою неявку на підставі низки "фіктивних заперечень", включно з пов'язаним із місцем надання свідчень, наголошується в клопотанні SEC.

"SEC вже неодноразово брала свідчення у містера Маска в рамках цього необґрунтованого розслідування, - наводить MarketWatch слова його адвоката Алекса Спіро. - Досить".

Маск не давав свідчень у рамках розслідування комісії з липня минулого року, і відтоді в її розпорядженні опинилися "тисячі нових документів", пише SEC у своєму клопотанні.

Розслідування SEC, зокрема, стосується можливих порушень, пов'язаних із придбанням Twitter, а також заявами Маска і поданням до комісії відомостей щодо платформи.

У квітні цього року регулятор у листі поцікавився у Маска, чому він міг порушити строки обов'язкового розкриття частки, вищої за 5% у Twitter, отриманої ним до надсилання заявки на купівлю всієї компанії, вказує Financial Times.

Крім того, SEC вивчала запис Маска у Twitter про неможливість придбання соцмережі через побоювання щодо активності ботів. На думку комісії, він мав офіційно повідомити інвесторів про цю "потенційно суттєву зміну".

Маск купив сервіс мікроблогів за $44 млрд у жовтні минулого року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА