07:57 27.07.2020

Генконсульство США в китайському Ченду офіційно закрито

2 хв читати

Генеральне консульство США в адміністративному центрі китайської провінції Сичуань місті Ченду офіційно припинило роботу, повідомило МЗС КНР у понеділок.

"На вимогу китайської сторони, 27 липня 2020 року о 10:00 (5:00 за Києвом) генеральне консульство США в Ченду закрито", - йдеться в повідомленні на сайті зовнішньополітичного відомства.

У ньому наголошується, що китайська влада увійшла в будівлю диппредставництва.

Китайські ЗМІ та соцмережі широко публікують відеоролики про спуск американського прапора перед будівлею генконсульства.

МЗС КНР оголосило про закриття генерального консульства США в Ченду минулої п'ятниці.

"Міністерство закордонних справ Китаю повідомило посольство США про рішення китайської сторони відкликати дозвіл на створення і діяльність генерального консульства США в Ченду і висунуло конкретні вимоги про припинення його діяльності", - йшлося в повідомленні МЗС.

У ньому зазначалося, що 21 липня американська сторона в односторонньому порядку раптово зажадала, щоб китайська сторона закрила генеральне консульство в Х'юстоні, "грубо порушивши основні норми міжнародного права і міжнародних відносин і відповідні положення консульського договору між США і Китаєм".

"Вищезазначені ініціативи китайської сторони є виправданою і необхідною реакцією на необґрунтовані дії Сполучених Штатів у відповідності з основними нормами міжнародного права і міжнародних відносин, а також з дипломатичною практикою", - наголосило МЗС Китаю.

При цьому було зазначено, що відповідальність за ситуацію, що склалася у відносинах між Китаєм і США лежить виключно на американській стороні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чи потрібна мілітаризація українського суспільства: ставлення громадян

Оцінка громадської думки щодо діяльності українських органів влади, ефективності управління та напрямків розвитку країни

Ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Презентація Другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Динаміка зовнішньої і внутрішньої політичної ситуації довкола війни

Український Червоний Хрест заявляє про свою рішучість у боротьбі з корупцією та іншими порушеннями корпоративних норм

Брифінг голови Київської міської організації Українського Червоного Хреста Тетяни Гоєнко щодо підозр у неправомірній діяльності колишньої керівниці районної організації Українського Червоного Хреста в Києві

У Київраді планують заблокувати захист зелених зон

Кадрові та структурні зміни в українській владі. Що за ними?

Прес-конференція засновників Громадської спілки "Маніфест 42" на тему "Тилові силовики проти бізнесу: корупційний тиск продовжується"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА