00:29 26.10.2017

"Дочка" Daimler представила важку електровантажівку раніше Tesla

1 хв читати

Компанія Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) - японська "дочка" Daimler AG, якій належить бренд Mercedes-Benz - в середу представила першу в світі великотоннажну вантажівку з повністю електричним приводом в рамках автосалону в Токіо.

23-тонна електровантажівка E-FUSO Vision One здатна проїхати до 350 км без підзарядки і перевозити до 11 тонн вантажу, тобто, як стверджує Daimler в презентації, всього на дві тонни менше, ніж аналогічні машини з дизельними двигунами. Ємність блоку акумуляторних батарей - 300 кіловат-годин.

Таким чином, Fuso і Daimler випередили американську Tesla, яка планувала представити власну електровантажівку Semi 26 жовтня, але потім відклала презентацію до 16 листопада. Дальність пробігу без підзарядки планується від 320 км до 480 км.

Передбачається, що серійне виробництво E-FUSO Vision One буде розпочато протягом чотирьох років. Daimler орієнтується на ринки Японії, США і Європи, розраховуючи, що економічні і "чисті" електровантажівкі зможуть замінити традиційні засоби переміщення товарів в межах міста.

Раніше Fuso запропонувала фургони eCanter, проїжджаючі на одній зарядці до 120 км. Їх вже використовують логістичні та кур'єрські компанії в Японії і США.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА