16:20 29.11.2017

НБУ заявляє про відсутність нових заявок на узгодження купівлі українського Сбербанку

2 хв читати
НБУ заявляє про відсутність нових заявок на узгодження купівлі українського Сбербанку

Національний банк України (НБУ) дотепер не отримував пакети документів для погодження набуття істотної участі в ПАТ "Сбербанк" (Київ), крім тих, про які повідомлялося раніше, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі центробанку.

У НБУ нагадали, що центробанк 28 липня 2017 року вирішив відмовити підприємцю Григорію Гусельникову і синові власника НК "Русснефть" Михайла Гуцерієва Саїду щодо придбання істотної частки в ПАТ "Сбербанк".

Інтерес до купівлі виявляв і білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, компанія якого - VP Capital - на початку липня подала в НБУ заявку на придбання українського Сбербанку, але наприкінці того ж місяця відкликала.

Заступник голови НБУ Катерина Рожкова в середині вересня 2017 року повідомила про наявність інтересу до купівлі української "дочки" Сбербанку Росії з боку одного іноземного інвестора. За її даними, вказана особа подала до НБУ листа про наміри. Але пакет документів на узгодження купівлі потенційний покупець не подавав.

У ЗМІ 28 листопада з'явилася інформація з посиланням на джерело в банківських колах, що купівлею української "дочки" Сбербанку Росії цікавиться бізнесмен Валерій Хорошковський і відповідна угода може бути закрита в першому кварталі 2018 року.

За ст. 34 закону "Про банки і банківську діяльність", НБУ розглядає відповідні документи протягом трьох місяців від дати отримання повного пакета.

ПАТ "Сбербанк" (раніше - ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії", до цього - банк "НРБ") засновано в 2001 році. Його єдиним власником є Сбербанк Росії.

За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2017 року за розміром активів (40,69 млрд грн) фінустанова посідала 9-те місце серед 88 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА