18:38 01.12.2017

Проект держбюджету-2018 передбачає 4 млрд грн на розвиток тваринництва

2 хв читати
Проект держбюджету-2018 передбачає 4 млрд грн на розвиток тваринництва

Проект закону "Про державний бюджет України на 2018 рік" передбачає 4 млрд грн на підтримку розвитку тваринництва, повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Окремо 4 млрд грн - на розвиток тваринництва. Через банківські установи ми максимально компенсуватимемо ставки за кредитами на будівництво нових ферм, молочно-товарних комплексів. Усе, що стосується тваринництва, буде повністю підтримано державою. Ми зробимо все, щоб кредити коштували символічні відсотки. Така програма розпочне роботу вже наступного року", - сказав він на засіданні Кабінету Міністрів у п'ятницю.

За словами прем'єра, 1 млрд грн буде спрямовано на програму 20-відсоткової компенсації аграріям вартості української сільгосптехніки, 1 млрд грн - на програму підтримки малих фермерських господарств.

Загалом проект держбюджету України на 2018 рік передбачає 7,3 млрд грн державної допомоги сільгоспвиробникам проти 6,3 млрд грн у 2017 році.

Як повідомлялося, держпрограма підтримки АПК на 2017 рік передбачає виділення дотацій у розмірі 4 млрд грн на підтримку тваринництва, виробництва молока, садівництва, виноградарства, овочівництва тощо.

Бюджет-2017 також передбачає кошти на програму компенсації кредитних ставок аграріям у сумі 300 млн грн, на кредити фермерам - 65 млн грн, на підтримку тваринництва - 170 млн грн, на розвиток хмелярства, закладення нових садів, виноградників, ягідників - 75 млн грн, здешевлення сільгосптехніки - 550 млн грн, на інші програми - 287,8 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА