14:41 07.12.2017

Лондонський суд продовжив ПриватБанку до 17 грудня термін для відповіді на заяви трасті про ініціювання арбітражного провадження

2 хв читати
Лондонський суд продовжив ПриватБанку до 17 грудня термін для відповіді на заяви трасті про ініціювання арбітражного провадження

Лондонський арбітражний суд (The London Court of International Arbitration, LCIA) продовжив ПриватБанку (Київ) термін для надання відповіді на заяви довірителя (трасті - ІФ) за єврооблігаціями банку на $175 млн з погашенням 28 лютого 2018 року і на $200 млн про ініціювання арбітражного провадження щодо порушення умов обігу цінних паперів до 17 грудня з 6 грудня.

Відповідне повідомлення оприлюднив емітент цінних паперів UK SPV Credit Finance plc (Велика Британія) на веб-сайті Лондонської фондової біржі.

Як повідомлялося, в рамках націоналізації ПриватБанку його зобов'язання перед спеціально створеною британською компанією (SPV) - емітентом єврооблігацій - підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.

Ідеться про три випуски єврооблігацій: на $175 млн за ставкою 10,875% із погашенням 28 лютого 2018 року, на $200 млн за ставкою 10,25% із погашенням 23 січня 2018 року, з яких $40 млн було погашено в серпні 2016 року, а також на $220 млн за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням у 2021 році.

Емітентом єврооблігацій із погашенням у січні та лютому 2018 року стало зареєстроване у Великій Британії спеціальне підприємство (special purpose vehicle, SPV) UK SPV Credit Finance plc. Єврооблігації з погашенням у 2021 році були емітовані через ICBC Standard Bank Plc (Велика Британія), однак під час їх реструктуризації цей борг був переоформлений на UK SPV Credit Finance plc.

Після націоналізації ПриватБанку компанія-емітент цінних паперів залишилася в його власності.

На початку жовтня 2017 року Приватбанк змінив трасти (довірена особа) за єврооблігаціями на $175 млн із погашенням 28 лютого 2018 року й на $200 млн із погашенням 23 січня 2018 року. З 3 жовтня 2017 року новим довірителем є Madison Pacific Trust Limited замість Deutsche Trustee Company Limited (Велика Британія).

У свою чергу Національний банк України (НБУ) 27 жовтня 2017 року погодив зміну структури банківської групи ПриватБанк.

Madison Pacific Trust Limited 2 листопада повідомив банку про дострокове стягнення заборгованості за євробондами. Крім того, 8 листопада Madison Pacific Trust Limited і UK SPV Credit Finance plc подали заяви до Лондонського арбітражного суду для ініціювання арбітражного провадження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА