17:06 20.12.2017

ЗАлК недоплатив податків на 800 млн грн - Офіс великих платників

1 хв читати

Запорізький алюмінієвий комбінат (ЗАлК) за останні роки своєї активної діяльності - 2009-2012 рр. - не доплатив податків майже на 800 млн грн, повідомив Офіс великих платників Державної фіскальної служби (ДФС) на своєму сайті.

"В результаті перевірки на ЗАлК загальна сума донарахувань податків сягнула майже 800 млн грн", - повідомило відомство в середу.

Відповідне рішення має бути затверджене судом першої інстанції, куди Вищий адміністративний суд України направив зазначену справу ЗАлК із метою нового розгляду, уточнює Офіс.

"Суть справи полягає в тому, що колишній найпотужніший український виробник алюмінію ПАТ "Запорізький алюмінієвий комбінат" упродовж тривалого часу систематично використовував схеми мінімізації податкових зобов'язань та ухилення від оподаткування", - пояснює відомство.

Офіс уточнює, що комбінат продавав свою продукцію за ціною, нижчою за собівартість, що зумовило заниження виплат податку на прибуток та необґрунтоване відшкодування з бюджету податку на додану вартість (ПДВ).

"Підприємство не надало фактичних даних для підтвердження відповідності застосованої ціни на спірну металопродукцію об'єктивним ринковим чинникам", - наголошує Офіс.

Як повідомлялося, прокуратура Запорізької області передала до суду обвинувальні акти стосовно колишніх генерального директора ЗАлК та директора приватного підприємства за обвинуваченням у привласненні посадовими особами майна підприємства.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА