12:12 25.01.2018

НБУ продовжує вивчати документи Парітетбанку на придбання 100% української "дочки" Сбербанку

2 хв читати
НБУ продовжує вивчати документи Парітетбанку на придбання 100% української "дочки" Сбербанку

Національний банк України (НБУ) продовжує вивчати пакет документів на узгодження придбання АТ "Парітетбанк" (Білорусь) значної участі в ПАТ "Сбербанк" (Київ), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі центробанку.

"Наразі отримані НБУ документи для погодження набуття значної участі в ПАТ Сбербанк" перебувають на розгляді. За результатами розгляду громадськість буде проінформована додатково", - повідомили в прес-службі НБУ.

У Нацбанку також нагадали, що відповідно до ст. 34 закону "Про банки і банківську діяльність", регулятор розглядає відповідні документи протягом трьох місяців від дати отримання повного пакета.

Як повідомлялося, НБУ 21 грудня 2017 року одержав від Управління справами президента Республіки Білорусь пакет документів на узгодження придбання через АТ "Парітетбанк" значної участі в ПАТ "Сбербанк" (Київ) в розмірі 100% його статутного капіталу.

Глава Сбербанку Росії Герман Греф у четвер, 25 січня, повідомив журналістам у кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі, що операцію з продажу української "дочки" вже структуровано і наразі очікується узгодження такої угоди з боку НБУ.

Сбербанк (Київ, раніше - дочірній банк Сбербанку Росії, до цього - банк "НРБ") засновано у 2001 році. Його єдиним власником є Сбербанк Росії.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2017 року за розміром активів (40,69 млрд грн) фінустанова посідала 9-е місце серед 88 банків, що діяли в країні.

Парітетбанк (Мінськ), згідно з інформацією на його сайті, зареєстровано в 1991 році. Державі в особі Управління справами президента належить 99,8267%.

Раніше інтерес до придбання українського Сбербанку виявляв білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, який мав намір придбати Парітетбанк і через нього безпосередньо українську "дочку" Сбербанку РФ.

Спочатку влада Білорусі схвалили продаж бізнесменові держбанку за $50 млн, однак пізніше підконтрольна В.Прокопені компанія VP Capital повідомила, що Парітетбанк залишається власністю його поточного власника - республіки Білорусь.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА