16:06 13.02.2018

НКРЗІ направила до Кабміну проект постанови про розміри плати за видачу 4G-ліцензій у діапазоні 2300 МГц

1 хв читати
НКРЗІ направила до Кабміну проект постанови про розміри плати за видачу 4G-ліцензій у діапазоні 2300 МГц

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), схвалила й направила на розгляд Кабінету Міністрів України проект постанови щодо розмірів плати за видачу 4G-ліцензій у діапазоні 2300 МГц, необхідний для проведення 4G-конкурсу в цьому діапазоні.

"Стартову вартість за використання смуги в 1 МГц у всіх регіонах України в діапазоні 2300 МГц пропонується визначити на рівні 762,963 тис. грн", - повідомило в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" джерело, близьке до регулятора.

Ця розрахункова вартість 1 МГц смуги буде чинна для розрахунку вартості ліцензій на впровадження 4G-зв'язку в діапазоні 2345-2400 МГц.

У прес-службі комісії зазначили, що проект документа розроблено з урахуванням результатів науково-дослідної роботи з питань дослідження стану розподілу радіочастотного ресурсу України, виконаної іноземним консультантом Analysys Мason Limited, і прийнятих робочою групою з питань упровадження системи мобільного зв'язку четвертого покоління.

Як повідомлялося, восени 2017 року НКРЗІ повідомила про готовність ТОВ "Інтелектуальні комунікації" провести конверсію в діапазоні смуг радіочастот 2345-2400 МГц за певних умов, і ТОВ "Телерадіокомпанія "Пейзаж" - про готовність звільнити смуги частот, у яких надаються послуги абонентам компанії в діапазоні 2300-2400 МГц.

На початку лютого в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" президент "Київстару" Петро Чернишов заявив, що його компанія не планує брати участь у тендері на частоти 2300 МГц.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА