11:23 02.09.2020

"Vodafone Україна" вважає рішення НКРЗІ щодо поступового зниження ставок інтерконекту компромісним

2 хв читати

Оператор мобільного зв'язку компанія "Vodafone Україна" вважає рішення Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, щодо поступового зниження ставок інтерконекту компромісним.

"Ми розглядаємо таке рішення як компромісне і очікуємо відповідного рішення на ринку фіксованого інтерконекту", - заявили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі оператора.

На думку "Vodafone Україна", ставка інтерконекту та роздрібні тарифи операторів - не пов'язані речі, оскільки оператори формують призначені для користувача тарифи на підставі трьох компонентів: попит, інвестиції в мережу та конкурентне середовище.

"За останні п'ять років ми інвестували в розвиток мереж швидкісного інтернету понад 27,3 млрд грн, забезпечили більше ніж 74% 4G-покриття населення країни і 86% - покриття 3G. У найближчі два роки на нас чекає масштабне будівництво в діапазоні 900 Мгц", - заявили у "Vodafone Україна".

Як зазначають у компанії, згідно з трендами використання абонентами зв'язку, основний потік трафіку йде в інтернет, швидкість і якість якого сьогодні дозволяє менше використовувати голосовий зв'язок.

"Оператори, і ми зокрема, відходимо від різної вартості хвилин усередині нашої мережі та на інші мережі. Наразі в найпопулярніших тарифах "Vodafone Україна" встановлюється вартість певного обсягу хвилин на всі мережі (зокрема й усередині мережі). Така тарифна політика, по суті, виключає і горезвісний "клубний ефект", і підтверджує неспроможність спроб зв'язати ставку інтерконекту та зниження тарифів для користувачів", - наголошують у прес-службі оператора.

Як повідомлялося, lifecell вважає поступове зниження ставок інтерконекту до 2022 року недостатньо дієвим.

НКРЗІ має намір знизити ставку інтерконекту з 0,12 грн до 0,08 грн, або на 33,33%, при цьому встановивши перехідній період з 1 січня по 31 грудня 2021 року включно, на який розрахункову таксу буде встановлено в розмірі 0,10 грн за хвилину (зниження на 16,7%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА