18:15 26.03.2018

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі розширила антидемпінгові заходи з імпорту міндобрив - МЕРТ

2 хв читати
Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі розширила антидемпінгові заходи з імпорту міндобрив - МЕРТ

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила розширити дії антидемпінгових заходів на імпорт до України нітрату амонію (аміачної селітри) з Російської Федерації, підвищивши мита на імпорт мінеральних добрив з РФ до 42,96%, повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) на сайті.

"З того часу антидемпінгові мита для ПАТ "Дорогобуж"становитимуть 29,25%, для інших експортерів та загалом для РФ - 42,96%. Рішення комісії набуває чинності з дня опублікування повідомлення в "Урядовому кур'єрі", - зазначається в повідомленні.

Згідно з релізом МЕРТ, комісія дійшла висновку, що поставки мінеральних добрив російськими виробниками і експортерами відбувалися з численними порушеннями у процесі підготовки імпорту до України. Крім того, комісія вбачає загрозу подальшого порушення антидемпінгових мит такими постачальниками.

"Комісія також змінила опис товарів, до яких застосовуються ці антидемпінгові заходи для недопущення таких заходів з боку російських виробників і експортерів мінеральних добрив", - йдеться в повідомленні міністерства.

Комісія також вирішила звернутися до Кабінету Міністрів з проханням активізувати в парламенті роботу над ухваленням законопроекту №6422 "Про внесення змін до Закону України "Про Митний тариф України", а також звернутися до Антимонопольного комітету України щодо контролю за цінами на добрива на внутрішньому ринку.

Крім того, комісія має намір опрацювати питання звернення до уряду з пропозицією вилучити товар, який є об'єктом застосування антидемпінгових заходів, з переліку товарів, заборонених до ввезення до України з РФ (постанова КМУ № 1147 від 30 грудня 2015 року).

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України від 14 березня 2018 року прийняв рішення запровадити тимчасову заборону на ввезення російських мінеральних добрив. Крім того, було внесено пропозицію розширити перелік товарних кодів, на які поширюються мита, та збільшити їх.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА