09:52 27.03.2018

МінТОТ за 2 роки залучило під свої проекти близько 3 млрд грн, держава профінансувала не більше 1% - Черниш

2 хв читати
МінТОТ за 2 роки залучило під свої проекти близько 3 млрд грн, держава профінансувала не більше 1% - Черниш

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України на реалізацію своїх проектів за два роки залучило від міжнародних партнерів близько 3 млрд грн, а держава профінансувала не більше 1% від цієї суми.

"За два роки МінТОТ було залучено на реалізацію проектів приблизно 3 млрд грн. Наприклад, зараз здійснюються два великих проекти з USAID, тобто з урядом Сполучених Штатів, обсягом у 87 млн дол. Загалом, це проекти, за якими працює широкий спектр наших міжнародних партнерів, неурядових та урядових організацій, зокрема агентства ООН та інші", - сказав глава МінТОТ Вадим Черниш в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, більшість проектів сконцентровано в п'яти регіонах, де велика кількість внутрішньо переміщених осіб, або де є громади, які зазнають негативного впливу збройного конфлікту. Однак кілька проектів поширюється на всю територію країни.

"Я переконаний, що якби міжнародні партнери з нами не реалізовували ці проекти, вони б взагалі не реалізовувалися в країні", - наголосив міністр.

Водночас В.Черниш додав, що навіть цей обсяг фінансування не є достатнім. "В минулому році на забезпечення цих потреб з бюджету було виділено 17 млн грн, а ми за два роки залучили приблизно 3 млрд грн загалом. Виходить, що бюджет фінансує не більше 1%", - зазначив він.

Міністр додав, що за участю МінТОТ у минулому році було організовано доставку гуманітарної допомоги жителям сходу України на суму майже 2 млн дол. від урядів Швейцарії, Білорусі, Литовської республіки.

Також Міністерство і Світовий банк відібрали 10 проектів у 8 містах і 2 об'єднаних територіальних громадах, спрямованих на підтримку переселенців у Харкові, Миколаєві, Первомайську, Куп'янську, Кривому Розі, Бердянську та інших містах на суму 59 млн грн.

Крім того, уряд США надав 52 млн дол., а уряд Німеччини - 5 млн дол. на реалізацію проектів міжнародної технічної допомоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА