12:54 06.04.2018

Меморандум між керівництвом підприємств і "ДНР" у травні 2014 р. був вимушеним кроком, що дав змогу припинити хаос у Маріуполі, - Зінченко

2 хв читати
Меморандум між керівництвом підприємств і "ДНР" у травні 2014 р. був вимушеним кроком, що дав змогу припинити хаос у Маріуполі, - Зінченко

Укладення меморандуму між керівництвом підприємств і владою Маріуполя з представниками незаконних збройних формувань "ДНР" у травні 2014 року був вимушеним кроком, який дав змогу припинити безчинства в місті, заявляє колишній генеральний директор Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча, голова виконкому "Радикальної партії Олега Ляшка" Юрій Зінченко (один із підписантів документа).

"У меморандумі чорним по білому було написано: роззброєння будь-яких незаконних формувань. І тоді всі чітко розуміли, що йдеться про озброєних сепаратистів. Зараз про це що, забули? Ми хотіли повернути мир і порядок місту. І повернули", - сказав він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Згадуючи події того часу, Ю.Зінченко пояснив, що у травні 2014 року в Маріуполі владу намагалися взяти у свої руки "бандити й мародери".

За його словами, озброєні люди захоплювали та підпалювали будівлі, грабували магазини, залякували місцевих жителів.

"Стало небезпечно виходити на вулицю. Комунальні служби, громадський транспорт, продуктові магазини - нічого не працювало. Погрожували захопити й містотвірні підприємства. Місто занурювалося в хаос", - розповів колишній керівник комбінату.

Після підписання меморандуму, за словами Ю.Зінченка, беззбройні дружинники вийшли патрулювати місто, і вже протягом першої доби безлади припинилися. Він також зазначив, що підприємства надали підтримку українським силовикам.

Він наголосив, що весь цей час над цехами та заводськими прохідними висіли українські прапори.

Як повідомлялося 15 травня 2014 року генеральні директори Маріупольського металургійного комбінату (ММК) ім. Ілліча Ю.Зінченко й "Азовсталі" Енвер Цкітішвілі, міський голова Маріуполя Юрій Хотлубей, в. о. начальника міського управління внутрішніх справ Олег Моргун, представники ветеранських, молодіжних, жіночих, профспілкових організацій Маріуполя, а також лідер прихильників "ДНР" у Маріуполі Денис Кузьменко підписали меморандум про порядок і безпеку.

Ініціаторами підписання документа стали керівники меткомбінатів ім. Ілліча та "Азовсталі". В меморандумі було закріплено спільні ініціативи щодо громадської безпеки в Маріуполі та пропозиції до влади України.


Повний текст ексклюзивного інтерв'ю Ю.Зінченка буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА