Інтерфакс-Україна
13:55 13.04.2018

Openmind випустила на український ринок куряче м'ясо без антибіотиків

2 хв читати
Openmind випустила на український ринок куряче м'ясо без антибіотиків

 Група компаній (ГК) Openmind випустила на український ринок куряче м'ясо без антибіотиків та стимуляторів росту під брендом "Епікур".

Як повідомила прес-служба ГК, продажі стартували наприкінці грудня минулого року. На кінець березня бренд був представлений більш ніж у 100 супермаркетах України.

"Курку вирощують на Володимир-волинській птахофабриці. Технологія вирощування без антибіотиків та стимуляції росту передбачає високий рівень біобезпеки, що ускладнює виробництво і, відповідно, позначається на вартості продукції. Середня ціна курятини "Епікур" на 20% вища за вартість звичайного курячого м'яса", - йдеться в повідомленні.

"Під час вирощування зернових кормів обов'язкові регулярні лабораторні дослідження вхідної сировини на наявність мікротоксинів та інших шкідливих бактерій. Щоб гарантувати відсутність антибіотиків, на виході продукцію додатково досліджують у незалежній лабораторії. Загальна концепція екологічності також передбачає вторинну переробку відходів виробництва, які йдуть на енергетичні потреби фабрики і не забруднюють довкілля", ― прокоментувала генеральний директор Володимир-волинської птахофабрики Аліна Сич, слова якої наведено в повідомленні.

Група компаній Openmind включає напрями з виробництва курячого м'яса (Володимир-волинська птахофабрика), виготовлення та продажу крафтового пива (пивоварня RedCat (Харків) і мережу більш ніж із 70 магазинів крафтового пива "ПивоБанк").

Як повідомлялося, голландський інвестиційний фонд Safedam став акціонером Володимир-волинської птахофабрики, викупивши 23,76% акцій підприємства.

Приватний інвестиційний фонд Safedam зі штаб-квартирою в Амстердамі зосереджений на інвестиціях у нерухомість. Ця операція - перший досвід інвестицій Safedam у виробництво продуктів харчування та інвестицій в українську компанію.

ПрАТ "Володимир-волинська птахофабрика" входить до трійки найбільших виробників курячого м'яса в Україні, займаючи близько 6% ринку.

До інфраструктури фабрики входять 100 пташників, розташованих на 11 майданчиках із вирощування птиці, власні забійний цех, комбікормовий завод і сільгосппідприємство. Має чотири філії - у Львові, Києві, Вінниці та Житомирі. Фабрика виробляє продукцію під ТМ "Чебатурочка".

За інформацією Єдиного державного реєстру юридичних і фізичних осіб (ЄДР), власниками ПрАТ "Володимир-волинська птахофабрика" через ТОВ "Ореола "КУА" є Олексій Коваленко та Олександра Рудь.

ОСТАННЄ

Українські аграрії опанують європейські вимоги і стануть частиною європейської агроспільноти не пізніше 2035р - думка

Валютні інтервенції НБУ впали за тиждень на 40,6% на фоні збільшення купівлі валюти населенням

НБУ відкликав ліцензію СК "Джерело страхування" та виключив страховика з Держреєстру фінустанов

Лідери українського ритейлу в І півріччі збільшили виручку на 17% - дослідження

GORO Mountain Resort відкрив для інвестицій другий готель комплексу ONDE

В НБУ вірять в побудову в Україні локального ринку капіталу

Фонд гарантування вкладів фізосіб повернув зі США близько $44 млн Промінвестбанку

"Кернел" у 2025ФР збільшив чистий прибуток на 42%, у 2026р відновить "ТрансБалкТермінал" та розвиватиме ВДЕ

ОПЕК+ у листопаді збільшить квоту з видобутку на 137 тис. б/д, але з урахуванням компенсацій зростання має бути більш помірним

Кабмін ввів у наглядову раду УЗ колишню єврокомісарку Беньковську та ексочільника ДФС Мокляка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новини з усієї України

РЕКЛАМА