20:28 14.04.2018

Нардеп Кононенко вважає, що український нафтопереробний комплекс вимагає істотної модернізації

2 хв читати
Нардеп Кононенко вважає, що український нафтопереробний комплекс вимагає істотної модернізації

Народний депутат України від "БПП" Ігор Кононенко в ефірі "112 каналу" заявив про необхідність суттєвої модернізації українського нафтопереробного комплексу, а також підтримки українського виробника і українського бізнесу, повідомила прес-служба "Блоку Петра Порошенка".

"Проблема складна. З одного боку, потрібно підтримувати українського виробника не тільки в області нафтопереробної, а також в інших галузях. Нам потрібна політика лобізму українського виробника та українського бізнесу. Зокрема, це і політика створення нових робочих місць і збільшення сплати податків до українського бюджету. І цим потрібно займатися, тобто, захистом українського виробника", - заявив І.Кононенко.

Політик зазначив, що необхідно не тільки аналізувати ситуацію з "Укртатнафти", а й на інших нафтопереробних заводах.

"Потрібно дивитися наскільки наші нафтопереробні заводи зможуть упоратися з попитом, забезпечити українську промисловість, забезпечити аграрний сектор та інших споживачів паливом. Друга позиція - наскільки технічно вони до цього готові. У нас є підприємство - Одеський нафтопереробний завод, який зараз не працює. Йому необхідна істотна модернізація. Адже глибина переробки нафти є досить низькою, а собівартість буде висока. Звичайно, підприємство, державне чи приватне, не продаватиме паливо нижче собівартості, тому це буде збитковим", - зазначив І.Кононенко.

Окрім того, І.Кононенко підкреслив, що також є питання до якості палива. "Політика захисту вітчизняного виробника має бути присутня не тільки в нафтопереробному комплексі, а ще й в інших галузях. З іншого боку, від цього не повинні страждати громадяни нашої країни", - вважає він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА