20:59 17.06.2018

Індія у відповідь на дії США підвищить мита на 30 американських товарів

2 хв читати
Індія у відповідь на дії США підвищить мита на 30 американських товарів

Індія повідомила Світову організацію торгівлі (СОТ) про наміри підвищити мита на 30 імпортованих у країну з США товарів. Про це з посиланням на відповідне послання пише місцева газета The Indian Express. Лист Нью-Делі, за інформацією видання, направив до СОТ 14 червня.

У ньому індійська влада пояснила, що подібні заходи вона планує прийняти у відповідь на введені Штатами тарифи на імпорт продукції зі сталі та алюмінію. Сума, отримана від скасування митних пільг, як вказується в посланні, значною мірою буде відповідати тій сумі, яку зачепили заходи, введені Сполученими Штатами. Її джерело видання The Times Of India оцінило приблизно в $ 231 млн.

Тарифами, як вказує The Indian Express, швидше за все, будуть обкладені американські мотоцикли, деякі вироби із заліза та сталі, борна кислота, а також сочевиця. У США Нью-Делі, як зазначає газета, експортує лише близько 4% своєї стали і 2% алюмінію.

Про рішення Вашингтона ввести 25-% ввізні мита на сталь і 10-% тарифи на імпорт алюмінію з усіх країн світу, за винятком Канади і Мексики, президент США Дональд Трамп оголосив у березні. З 1 червня аналогічні тарифи були введені і відносно сталі та алюмінію з Мексики, Канади і країн ЄС.

Подібні рішення США згодом, як вказує Indian Express, викликали серед учасників ринку побоювання з приводу торговельної війни. Країни, товари з яких були обкладені новими митами, почали обмірковувати введення в відношенні продуктів з США своїх тарифів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА