17:54 04.07.2018

"Турбоатом" і Toshiba підписали меморандум про модернізацію турбінного устаткування для АЕС

2 хв читати
"Турбоатом" і Toshiba підписали меморандум про модернізацію турбінного устаткування для АЕС

 АТ "Турбоатом" (Харків) і японська Toshiba Energy Systems&Solutions Corporation підписали меморандум про взаєморозуміння в сфері атомної енергетики, повідомила прес-служба НАЕК "Енергоатом", в офісі якої в середу підписано документ.

За її даними, компанії домовилися про початок взаємовигідного співробітництва із впровадження проектів із модернізації турбінного устаткування машинних залів АЕС.

"Співпраця "Турбоатому" і Toshiba базуватиметься на високому потенціалі та багаторічному досвіді обох компаній у розробці та реалізації нових інженерно-технічних рішень в ядерно-енергетичній галузі", - зазначено в прес-релізі.

За словами гендиректора "Турбоатому" Віктора Суботіна, компанія разом із Toshiba найближчим часом визначать першочергові проекти та вже у вересні на X Міжнародному економічному форумі в Харкові мають намір узгодити план спільних дій.

"Наша компанія реалізує масштабні програми з підвищення безпеки, надійності та ефективності енергоблоків українських АЕС. Упевнений, що співпраця наших партнерів-компаній "Турбоатом" і Toshiba сприятиме розвитку енергетичного машинобудування в Україні, а потім підвищить ефективність модернізації обладнання вітчизняних АЕС", - зазначив президент НАЕК Юрій Недашковський.

"Підписаний меморандум - це крок, що надає можливість внести вклад у підвищення потужності енергетичного обладнання, як для українських АЕС, так і для атомно-енергетичних об'єктів у третіх країнах. Я дуже радий, що Toshiba сприятиме наданню більш повних рішень в ядерно-енергетичній галузі разом із "Турбоатомом", оскільки наші компанії є лідерами у виробництві обладнання для АЕС", - додав віце-президент Toshiba Горо Янас.

Як повідомлялося, в жовтні 2017 року меморандум про взаєморозуміння в ядерно-енергетичній галузі з метою розвитку співробітництва з питань модернізації турбогенераторного обладнання атомних електростанцій України було підписано між Енергоатомом і Toshiba ESSC.

"Турбоатом" - єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Географія поставок підприємства охоплює 45 країн Європи, Азії, Америки та Африки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" застосовуватиме графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА