13:04 13.07.2018

Гройсман закликав ВР до вересня розробити спільний законопроект про розвиток автомобілебудування в Україні

2 хв читати
Гройсман закликав ВР до вересня розробити спільний законопроект про розвиток автомобілебудування в Україні

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликає народних депутатів до вересня поточного року розробити спільний із Кабінетом Міністрів законопроект про розвиток автомобілебудування в Україні зі створенням умов для приходу іноземних інвесторів.

"Давайте до вересня створимо спільний, серйозний, потужний законопроект про автомобілебудування в Україні. Створимо найкращі у світі умови для того, щоб сюди приходили автовиробники і виробляли тут автомобілі - і звичайні, й електромобілі. Тому давайте працюватимемо над створенням в Україні найконкурентніших у світі автовиробництв", - сказав прем'єр-міністр у п'ятницю під час обговорення у ВР законопроектів про автомобілі на іноземних номерах, закликавши депутатів підтримати їх у першому читанні.

Під час години запитань до уряду він також зазначив, що готовий бути максимально гнучким у питанні створення автовиробництв в Україні.

"До речі, хочу сказати: що у нас на сьогодні "Єврокар" стоїть, - прекрасне виробництво, яке може виробляти автомобілі. На сьогодні щодо "УкрАВТО" домовленості про те, що, можливо, я зустрічатимуся найближчим часом, про розміщення додаткового виробництва в Україні автомобілів. Але це справа далекої перспективи, а людей турбує реальний стан справ", - наголосив прем'єр-міністр.

Як повідомлялося, автовиробники, Український союз промисловців і підприємців, інші ділові об'єднання, занепокоєні процесом занепаду автомобілебудування, за підсумками проведеного у квітні круглого столу вимагали від керівництва держави вжити невідкладних заходів щодо її відродження.

"У 2018 році є висока ймовірність банкрутства низки автовиробників, які не зможуть вижити за нинішніх економічних умов, припинення виробництва легкових авто та консервації частини виробничих потужностей", - констатували учасники круглого столу.

Цього року легкові автомобілі в Україні випускає лише завод "Єврокар", при цьому, зокрема, в травні складено лише 374 авто - на 43,5% менше, ніж у травні-2017.

Автовиробники за 2017 випустили 7,296 тис. одиниць легкових авто – на 68% більше, ніж роком раніше, проте приріст був зумовлений низькою базою порівняння.

"Відсутність держпідтримки, зниження мит на імпортні авто та скорочення попиту на внутрішньому ринку призводять до того, що українські заводи припиняють випускати машини, а водії масово пересідають на автомобілі з іноземною реєстрацією", - зазначали в корпорації "Богдан", яка припинила випускати легкові авто через економічну недоцільність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА