20:40 25.07.2018

НКЦПФР готова стати головним регулятором на ринку криптовалют в Україні

1 хв читати
НКЦПФР готова стати головним регулятором на ринку криптовалют в Україні

Концепція регулювання операцій із криптовалютами передбачає визначення Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку України (НКЦПФР) головним регулятором на ринку криптовалют, закріпивши за нею, зокрема, ліцензування криптобірж і криптообмінників, свідчать оприлюднені на сайті комісії матеріали.

Зокрема, передбачається, що НКЦПФР у рамках регулювання операцій із криптовалютами класифікуватиме та визначатиме маркери як фінансові інструменти, регулюватиме обмін і купівлю-продаж криптовалют через криптообмінники, а також процедури первинного розміщення токенів (ICO).

Водночас, згідно з концепцією, Держфінмоніторингу відводиться контроль за криптобіржами, а Міністерству фінансів і Державній фіскальній службі - за сплатою податків з доходів від операцій із криптовалютами.

Крім цього, концепція пропонує визначити поняття криптовалюти й токену. Зокрема, токеном пропонується вважати "централізовану або децентралізовану одиницю обліку, що заснована на математичних обчисленнях із застосуванням комп'ютерної мережі та має криптографічний захист".

"Криптовалюта - це токен, який функціонує як спосіб обміну та збереження вартості", - зазначає комісія на сайті.

Як повідомлялося, Рада з фінансової стабільності на засіданні 20 липня підтримала представлену головою НКЦПФР Тимуром Хромаєвим концепцію регулювання операцій із криптовалютами. Документ передбачає визнання певних категорій криптовалют і токенів фінансовими інструментами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА