12:21 20.08.2018

Єфімов розраховує закрити операцію з купівлі "Донбасенерго" протягом півроку

2 хв читати
Єфімов розраховує закрити операцію з купівлі "Донбасенерго" протягом півроку

Бізнесмен і депутат Верховної Ради Максим Єфімов (фракція "Блок Петра Порошенка") має намір закрити операцію з придбання контрольного пакета акцій енергогенерувальної компанії ПАТ "Донбасенерго" за півроку.

"Загадувати за термінами - неправильно. За дорожньою картою - протягом півроку", - сказав він в інтерв'ю виданню "Економічна правда".

М.Єфімов також не виключив, що гендиректор "Донбасенерго" Едуард Бондаренко може стати міноритарним акціонером генкомпанії, зберігши посаду її керівника.

За його словами, окрім планів із переведення блоку №7 Слов'янської ТЕС з антрациту на спалювання вугілля газової групи, компанія має намір повернутися до планів зі спорудження на станції блоку №6 потужністю 800 МВт, інвестиції в який становлять близько $1 тис. на 1 МВт встановленої потужності .

"Донбасенерго" розраховує отримати 30% необхідної суми для будівництва блоку шляхом забезпечення інвестиційної складової за рішенням НКРЕКП, ще 70% - становитиме кредит на 10-15 років. Розпочати будівництво заплановано наприкінці 2019 року - на початку 2020 року, закінчити - в 2024 році.

"Наразі готується документація для оголошення тендера на будівництво блоку №6, в якому, за нашими прогнозами, братимуть участь мінімум чотири учасники. Зокрема - одна з найбільших китайських компаній з виробництва генераторів, турбін і котлів. При цьому ми хочемо максимально використовувати українську локалізацію. Українські турбіни, швидше за все, будуть від "Турбоатому", з ним вже підписано контракти. Генератори, швидше за все, будуть харківського "Електроважмашу". Китайськими будуть котли з газоочистки, одні з найсучасніших у світі", - зазначив М.Єфімов.

Як повідомлялося, ПАТ "Донбасенерго" в січні-червні 2018 року отримало чистий прибуток у розмірі 197,986 млн грн проти 314,244 млн грн чистого збитку за аналогічний період минулого року. Чистий дохід генкомпанії за перше півріччя зріс у 1,9 рази - до 2 млрд 799,725 млн грн, тоді як валовий прибуток знизився майже вдвічі - до 436,368 млн грн.

"Донбасенерго" у січні-червні 2018 році збільшило виробництво електроенергії в 4,6 рази порівняно з першим півріччям минулого року - до 1 млрд 587,113 млн кВт-год.

"Донбасенерго" володіє Старобешівської (розташована на окупованій території) і Слов'янською ТЕС сумарною встановленою потужністю 2880 МВт. Наприкінці березня 2017 року "Донбасенерго" заявило про втрату контролю над роботою Старобешівської ТЕС, а також частини структурних одиниць, розташованих на тимчасово непідконтрольній території.

ПрАТ "Енергоінвест Холдинг" належить 60,773% акцій "Донбасенерго", ще 25% акцій генкомпанії належить державі. Раніше кінцевим бенефіціаром ПрАТ зазначався бізнесмен Ігор Гуменюк, після - Роберт Бенш і Андреас Церні (Андрій Чорний), на сьогодні контроль над компанією належить депутату фракції "Блок Петра Порошенка". Максиму Єфімову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА