16:49 30.07.2021

"Донбасенерго" підтримує рішення НКРЕКП щодо перегляду цінових обмежень на ринках електроенергії РДН і ВДР

2 хв читати
"Донбасенерго" підтримує рішення НКРЕКП щодо перегляду цінових обмежень на ринках електроенергії РДН і ВДР

Сьогодні, 30 липня, на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), був здійснений важливий крок на шляху до стабілізації ціноутворення на ринку електричної енергії — ухвалено постанову "Про внесення зміни до постанови НКРЕКП від 8 квітня 2020 року № 766" № 1227, якою були переглянуті цінові обмеження price caps на ринку "на добу наперед" (РДН) і внутрішньодобовому ринку (ВДР).

"Донбасенерго" підтримує важливе рішення НКРЕКП і сподівається на наступні кроки державних органів влади на шляху до стабілізації ринку електричної енергії, розвитку конкуренції на ньому, формування економічно обґрунтованої ціни на електроенергію та підвищення надійності її поставок споживачам у цілому.

Перегляд цінових обмежень price caps також сприятиме проходженню тепловою генерацією осінньо-зимового періоду в стабільному режимі.

"Донбасенерго" акцентує увагу на тому, що для подальшої стабілізації ситуації на ринку необхідно запровадити умови роботи, передбачені Законом України № 3508-д (був ухвалений Верховною Радою 14 липня 2021 р.). Також необхідно перейти до фінансової моделі ПСО і впровадити довгостроковий ринок потужності, який дасть змогу всім генераціям працювати на конкурентних умовах.

Довідково: станом на 01.07.2021 р. 60,86 % акцій ПАТ "Донбасенерго" належать Приватному акціонерному товариству "ЕНЕРГОІНВЕСТ ХОЛДИНГ", 25 % + 1 акція – державі в особі Фонду державного майна України.

ПАТ "Донбасенерго" об’єднує дві електростанції: Слов’янську та Старобешівську ТЕС (остання з 2014 р. розташована на не підконтрольній Україні території). З березня 2017 р. показники виробничої діяльності активів, розміщених на тимчасово окупованій території в Донецькій області, не включаються у зведену звітність "Донбасенерго" через втрату контролю над ними.

Сумарна встановлена потужність Слов’янської ТЕС становить 880 МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА