11:37 01.09.2018

Введення єдиного електронного квитка в електротранспорті Харкова переноситься на 1 листопада

3 хв читати
Введення єдиного електронного квитка в електротранспорті Харкова переноситься на 1 листопада

Система єдиного електронного квитка E-ticket у метро, трамваях і тролейбусах Харкова почне працювати не з 1 вересня, як планувалося, а з 1 листопада.

Як повідомляє прес-служба Харківської міськради, директор департаменту інфраструктури Сергій Дульфан пояснив перенесення запуску системи тим, що через зміни в законодавстві стосовно порядку видачі пільгових проїзних карток, квотування кількості пільгових поїздок, а також через виведення з ужитку дрібних купюр слід змінити технічні вимоги для терміналів оплати і валідаторів.

"Ще один фактор зумовлений тим, що були введені нові вимоги в метрополітені, згідно з якими необхідно ввести подвійний контроль за транзакціями. З огляду на те, що ми маємо справу з бюджетними коштами, порядок їх використання передбачає наявність контролю. Тобто для роботи кожного терміналу і валідатора в підземному транспорті з'явилася необхідність встановлення двох ліній зв'язку – одна з них буде обслуговувати блок, встановлений в метрополітені для здійснення контролю за транзакціями, а друга лінія направлятиметься на сервер інвестора, де відбувається обробка транзакцій для розрахунку з перевізниками", – цитує прес-служба С.Дульфана.

За його словами, на сьогодні необхідні мережі прокладено на 10 станціях метро, на інших – роботи тривають. Крім того, новими валідаторами вже обладнано 10 станцій підземки, 71 термінал встановлено у вестибюлях метро, ще 20 – у переходах. Щоб уникнути збоїв у період переходу на систему електронного квитка планується, що в метро працюватимуть одночасно нові і старі термінали поповнення.

Крім того, для поповнення карток для проїзду в міському наземному електротранспорті в місті вже встановлено 166 терміналів. Загалом планується встановити до 200 терміналів для наземного транспорту і ще 200 – для підземного.

Повністю запустити систему єдиного електронного квитка планується до 1 листопада. При цьому з 20 вересня розпочнеться видача пільгових проїзних карток школярам, з 1 жовтня їх почнуть видавати студентам, а з 1 листопада – всім іншим пасажирам пільгових категорій.

Як повідомлялося, 21 грудня 2016 року Харківська міськрада дала згоду на укладання інвестиційного договору з інвестором для впровадження системи "Електронний квиток" у міському електротранспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі). "Доручити Харківському міському голові від імені Харківської міської ради укласти інвестиційний договір на впровадження системи "Електронний квиток" у міському електротранспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі) Харкова з переможцем конкурсу з відбору інвестора – ТОВ "Фінансова компанія "Платіжний центр", – зазначалося в рішенні.

1 листопада 2017 року заступник міського голови Харкова Євген Водовозов повідомив, що оплатити проїзд у трамваях і тролейбусах за допомогою єдиного E-ticket можна буде з 1 грудня 2017 року, а метрополітен – з 1 січня 2018 року.

Систему "Електронний квиток" було запущено 1 грудня 2017 року, проте чимало пасажирів скаржилися, що не могли придбати E-ticket через те, що термінали з продажу не працювали. А ті, кому вдалося купити електронний квиток, повідомляли про проблеми з роботою валідаторів у наземному міськелектротранспорті.

Директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко повідомив, що в перший день роботи системи, у восьми трамваях були перерізані дроти для валідаторів, а деякі термінали використовувалися як попільнички, були запломбовані жуйкою або залиті клеєм. У ніч на 4 грудня 2017 року, за даними міськради, було виведено з ладу ще 25 терміналів. За попередніми оцінками, збиток перевищив 0,5 млн грн.

Загалом, за даними міськради, було пошкоджено 33 термінали з продажу електронних квитків.

Поліція відкрила кримінальне провадження за цим фактом за ч. 1 ст. 194 (умисне пошкодження майна) КК України.

Терміни введення E-ticket у метро були перенесені.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА