13:57 18.09.2018

Платформа "Укртрансгазу" для добового балансування газу не готова до роботи

2 хв читати
Платформа "Укртрансгазу" для добового балансування газу не готова до роботи

Платформа оператора газотранспортної системи (ГТС) для добового балансування газу не готова до роботи, вважають у "Регіональній газовій компанії", яка об'єднує низку ператорів газорозподільних систем (ГРС).

"Минулого тижня відбулися робочі зустрічі фахівців РГК і "Укртрансгазу" для тестування платформи добового балансування. За їхніми результатами фахівці РГК з'ясували, що платформа для балансування не готова до роботи", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі компанії з посиланням на технічного директора Сергія Бондаря.

За даними РГК, на сьогодні кількість EIC-кодів споживачів, що відображаються платформою, значно менше переданого від операторів ГРС до оператора ГТС під електронний цифровий підпис.

"Це означає, що не всі дані, що перебувають у розпорядженні оператора ГТС, завантажені коректно або ж вони були змінені після отримання. Деяким операторам ГРС на платформі доступні дані про споживачів, які стосуються зон ліцензійної діяльності інших підприємств. Це лише деякі, найзагальніші зауваження до роботи платформи, які дають уявлення про її готовність", - цитує прес-служба С.Бондарева.

За словами технічного директора РГК, власний досвід групи свідчить про те, що на доопрацювання програмного комплексу "Укртрансгазу" знадобитися ще не менше півроку. "Ми вважаємо, що платформа для добового балансування запрацює не раніше весни 2019 року. До цього часу необхідно усунути нестиковки, відпрацювати взаємодію всіх учасників ринку, а не створювати потьомкінські села", - резюмує С.Бондарев.

У РГК також наголошують - керівництво "Нафтогазу" озвучує спотворені цифри. Так, лише група РГК передала "Укртрансгазу" під електронний цифровий підпис і без зауважень бази даних EIC-кодів понад 900 юридичних осіб - виробників тепла для потреб населення.

Як повідомлялося, напередодні глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що подання операторами ГРС неповних даних для реєстру абонентів ставить під загрозу перехід на добове балансування і проходження опалювального сезону. За його інформацією, з 400 виробників тепла, які є клієнтами "Нафтогазу", дані від операторів ГРС отримані лише по 150.

Раніше глава НКРЕКП Оксана Кривенко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" висловила впевненість, що обл- і міськгази передали ПАТ "Укртрансгаз" всі необхідні для роботи в опалювальний період дані абонентів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА