15:00 21.09.2018

НБУ повторно відмовив Паритетбанку в узгодженні придбання української "дочки" Сбербанку

2 хв читати
НБУ повторно відмовив Паритетбанку в узгодженні придбання української "дочки" Сбербанку

Комітет із питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем Національного банку України (НБУ) прийняв рішення відмовити у придбанні через АТ "Паритетбанк" (Білорусь) значної участі в ПАТ "Сбербанк" (Київ) в розмірі 100% його статутного капіталу.

Як повідомляється на веб-сайті центробанку, відповідне рішення прийнято 14 вересня в зв'язку із неподанням достатніх документів та інформації для підтвердження відповідності заявника вимогам законодавства України.

Як повідомлялося, НБУ 25 липня 2018 року повторно отримав від Паритетбанку пакет документів для придбання української "дочки" Сбербанку.

У березні, за підсумками першої спроби, НБУ відмовив Паритетбанку.

Голова правління Сбербанку Росії Герман Греф на початку липня заявляв, що дуже сподівається на позитивну відповідь від Нацбанку України за підсумками другої спроби.

Раніше інтерес до покупки українського Сбербанку виявляв білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, який мав намір придбати державний Паритетбанк і через нього - українську "дочку" Сбербанку РФ.

Спочатку влада Білорусі схвалили продаж бізнесменові держбанку за $50 млн, однак пізніше підконтрольна В.Прокопені компанія VP Capital повідомила, що Паритетбанк залишається власністю його поточного власника - Республіки Білорусь.

Крім того, у Сбербанку (РФ) була домовленість про продаж українського активу іншій групі інвесторів, але угода не відбулася. НБУ в липні 2017 року відмовив бізнесмену Григорію Гусельникову та синові власника НК "Русснефть" Михайла Гуцерієва, Саїду, відповідно у придбанні значної участі в українському Сбербанку.

Сбербанк (раніше - дочірній банк Сбербанку Росії, до цього - банк "НРБ") заснований в 2001 році. Його єдиним власником є Сбербанк Росії.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 червня 2018 року за розміром чистих активів (38,81 млрд грн) фінустанова посідала 9-е місце серед 84 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА