16:59 17.10.2018

Голова "Укроборонпрому": Україна пропонує США співпрацю в авіа- та бронетанкобудуванні, військово-морській сфері

3 хв читати
Голова "Укроборонпрому": Україна пропонує США співпрацю в авіа- та бронетанкобудуванні, військово-морській сфері

Оборонно-промисловий комплекс України зацікавлений у налагодженні технологічної та промкооперації із США в галузі авіа- та бронетанкобудування, а також у військово-морській сфері, повідомив голова держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін в інтерв'ю "Голосу Америки".

За його словами, українська делегація, що перебуває з візитом у Вашингтоні, провела переговори з питань розширення двостороннього українсько-американського ВТС і оборонної промкооперації в Міністерстві оборони, Міністерстві торгівлі, а також у Держдепартаменті США.

"У кожній галузі співпраці - це бронетанкобудування, військово-морська галузь, галузь авіабудування – ми запропонували певні перші кроки, перші "нариси" спільної роботи, які дадуть нам змогу розвивати діалог, розуміти ділову культуру кожної зі сторін, будувати довіру, будувати спільні проекти, які приведуть насамперед до посилення Збройних сил України", - зазначив голова "Укроборонпрому", додавши, що напрацювання щодо співпраці передано американській стороні, досягнуто домовленості щодо графіка реалізації спільних проектів.

Як уточнив П.Букін, вибір сфер перспективної двосторонньої співпраці в ОПК зумовлений об'єктивною потребою української сторони в американських технологіях і налагодженні промкооперації. "За чотири роки активної співпраці з американською стороною у нас вже є розуміння, де американська сторона є більш просунутою, де ми найбільше потребуємо технологічної допомоги", - сказав він.

Відповідаючи на запитання "Голосу Америки" про дорожнечу американських оборонних технологій, голова "Укроборонпрому" зазначив, що ОПК - це техніка для армії, де першочергові питання - це надійність техніки і своєчасність постачання. "Ціна - це вже третє питання. Іноді ціна зростає, але у кожному конкретному випадку треба аналізувати, наскільки ця ціна відповідає поліпшенню тактико-технічних характеристик кожного виробу", - сказав він.

Говорячи про проблему забезпечення сучасними зразками озброєнь і військової техніки фронту, П.Букін сказав: "Безумовно, це питання іноді пов'язане з наповненням бюджету. Іноді істина в тому, що ми маємо створити ринкові умови, зробити прозорішою систему закупівель (ОВТ - ІФ). У цьому у нас спільна позиція з Міністерством оборони. Саме ці питання ми обговорювали тут, у Вашингтоні".

Відповідаючи на запитання про значущість оголошеного міжнародного аудиту "Укроборонпрому" для розпочатих структурних реформ оборонної галузі та можливої подальшої приватизації окремих українських оборонних підприємств, голова держконцерну сказав: "Від аудиту я очікую об'єктивної картини стану виробничої сфери концерну. Приватизація - це кінцева мета. Корпоратизація, приватизація - це залучення нових технологій, це збільшення обсягів реалізації продукції, збільшення обсягів виробництва".

"І корпоратизація, і проведення аудиту ("Укробронпрому" - ІФ) - це перші важливі кроки, щоб ми дійшли до приватизації прозорим ефективним шляхом", - підсумував П.Букін.

Як повідомлялося, в 2016 році "Укроборонпром" озвучив плани щодо переведення до 2020 року в повному обсязі виробництва озброєнь і військової техніки (ОВТ) на стандарти НАТО, а також плани щодо реформування ОПК. Як основні напрями реформи розглядаються корпоратизація галузі, аудит із залученням міжнародних аудиторських компаній, кластеризація оборонних підприємств, захист технологій, а також запуск платформи розвитку оборонних інновацій. Україна пов'язує успішне проведення реформи з розширенням технологічної та промкооперації із США в ОПК. Крім того, Київ розраховує на допомогу, зокрема фінансову, американської сторони під час реформування оборонної промисловості.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА