18:05 09.11.2018

ЄБРР виділив "Укрзалізниці" $150 млн на придбання нових вантажних піввагонів

2 хв читати
ЄБРР виділив "Укрзалізниці" $150 млн на придбання нових вантажних піввагонів

Європейський банк реконструкції і розвитку та ПАТ "Укрзалізниця" підписали довгострокову кредитну угоду про виділення банком $150 млн на придбання нових вантажних піввагонів.

"Кілька годин тому підписали довгострокову кредитну угоду з ЄБРР на придбання нових вантажних піввагонів... Ми отримуємо $150 млн під хорошу відсоткову ставку. Вона нижче, ніж на банківському ринку України та міжнародних ринках капіталу. На ці гроші ми збудуємо найбільш затребуваний рухомий склад - вантажні піввагони", - написав в. о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Він наголосив, що цей кредит видано без державних гарантій.

"Після підвищення у рейтингу Fitch це черговий сигнал для всього ринку: "Укрзалізниця" - надійний партнер і стабільна компанія", - зазначив Є.Кравцов.

За його словами, тендер на піввагони ЄБРР уже оголошено, перші постачання очікуються ще до кінця 2018 року.

"Ці вагони передамо в окремо створену дочірню компанію. Це дозволить встановлювати реальні ринкові тарифи на вантажні перевезення, вагони зможуть працювати на ринку як приватний парк і заробляти значно більше, ніж парк інвентарний", - наголосив керівник "Укрзалізниці".

Він зазначив, що для ПАТ це безпрецедентні умови роботи, які вперше дадуть змогу планувати окупність рухомого складу.

У прес-релізі банку зазначено, що на виділені кошти планується придбати до 6500 нових відкритих вантажних піввагонів загального призначення.

"Ця інвестиційна програма має забезпечити підтримку обсягів перевезення "Укрзалізниці", значне підвищення ефективності діяльності підприємства, а також скорочення викидів парникових газів. Новий рухомий склад забезпечить скорочення викидів вуглекислого газу в обсязі до 80 тис. тонн на рік", - наголошується в повідомленні ЄБРР.

Банк також допоможе "Укрзалізниці" в сертифікації та поліпшенні процесів закупівлі та впровадженні інформаційної системи енергоменеджменту, що дасть змогу підвищити загальну ефективність діяльності підприємства.

"Ці заходи фінансуватимуться зі Спеціального фонду акціонерів ЄБРР", - наголошується в повідомленні.

За інформацією банку, залізнична система "Укрзалізниці" є 14-ю за величиною у світі із загальною протяжністю колій понад 23 тис. км., при цьому "Укрзалізниця" є шостим за величиною залізничним пасажирським перевізником і сьомим за величиною вантажоперевізником у світі.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" планує створити окрему вагонну компанію, яка в 2018 і 2019 роках придбає по 3,5 тис. вагонів за кредитні кошти.

У червні 2018 року ЄБРР підтвердив зацікавленість у фінансуванні інфраструктурних проектів "Укрзалізниці".

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. Від початку діяльності в країні в 1993 році банк узяв на себе сукупні зобов'язання з надання майже EUR12,1 млрд у рамках близько 400 проектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА