16:47 22.11.2018

Відкриття KFC на майдані Незалежності було стратегічним кроком для конкуренції з McDonald's - експерт

3 хв читати
Відкриття KFC на майдані Незалежності було стратегічним кроком для конкуренції з McDonald's - експерт

Відкриття нового ресторану міжнародної мережі закладів швидкого харчування KFC у Будинку профспілок, що викликало протестні настрої в зв'язку з тим. що подія збіглася з річницею початку Євромайдану, було стратегічно важливим бізнес-рішенням у боротьбі з головним конкурентом - американською мережею McDonald's.

"Це момент стратегічний з точки зору конкуренції - є конкурент у центрі Києва - McDonald's, тому вони з'являються поруч зі своїм конкурентом", - зазначила в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор компанії "Ресторанний консалтинг" (Київ) Ольга Насонова (ресторан McDonald's розташований на вул.Софійська ½ біля майдану Незалежності - ІФ).

На її думку, зайшовши на ринок України в 2012 році KFC і маючи грандіозні плани, компанія, проте, розвивалася весь цей час досить повільно.

"Причина проста - мало вдалих місць для відкриттів. McDonald's зайшов ще в 1997 році і захопив всі основні хороші локації, а KFC зайшов набагато пізніше і йому дісталися фактично залишки. Для них важливо стати в стратегічно важливих місцях, де вже є McDonald's. Біля вокзалу, у багатьох ТРЦ поруч стоять McDonald's і KFC. На майдані Незалежності таких локацій вже немає... Будинок профспілок - це фактично єдине місце, де вони поки ще можуть відкритися", - вважає О.Насонова.

При цьому вона додала, що рішення про дату відкриття, що збіглася з річницею євромайдан, швидше за все, є прорахунком компанії.

"Якби це було продумано спеціально, то це б розцінювалося як чистий саботаж з боку когось зі співробітників компанії", - резюмувала експерт.

Як повідомлялося, напередодні ввечері представники організації С14 влаштували акцію проти відкриття кафе в Будинку профспілок. Зокрема, вони розмалювали фасад закладу.

На місці був адвокат Масі Найєм. За його словами, співробітники поліції застосували щодо нього газовий балончик.

"Опік очей і обличчя. Завтра напишу відповідну заяву", - написав він у Facebook.

Правоохоронці доправили до чергової частини шістьох протестувальників проти відкриття кафе в Будинку профспілок у центрі Києва, після встановлення їхніх даних і надання пояснень усіх відпустили, повідомив вранці відділ комунікації поліції Києва.

Відкриття першого закладу мережі KFC в Україні відбулося наприкінці 2012 року в Києві. На листопад-2018 мережа в Україні налічує 13 закладів в Києві та три в Дніпрі.

Розвитком мережі в Україні займається ТОВ "Глобальна ресторанна група-Україна" - франчайзинговий партнер глобальної компанії Yum! Brands (KFC).

ТОВ "Глобальна ресторанна група-Україна" створено в серпні 2012 року. Власниками компанії виступають "Берил Інвестменстс Лімітед" (Кіпр) і "Глоубал ресторанте Груп Лтд." (Кайманові острови).

KFC - міжнародний бренд ресторанів швидкого обслуговування, представлений у більш ніж 130 країнах світу. У складі мережі понад 21 тис. ресторанів. У штаті компанії - понад 300 тис. співробітників.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА