15:17 23.11.2018

Skoda Transportation відкрила перше українське представництво в Дніпрі

2 хв читати
Skoda Transportation відкрила перше українське представництво в Дніпрі

Міжнародний локомотивобудівний конгломерат Skoda Transportation відкрив перше в Україні офіційне представництво в Дніпрі, повідомляється на сайті Дніпровського міськради.

"Дніпровська резиденція розроблятиме конструкторські проекти залізничного та громадського транспорту для чеської компанії, а також шукати постачальників для виробництва", - наголошується в повідомленні.

Співпраці також сприятиме наявність у Дніпрі мережі виробників і ремонтних підприємств локомотивного і важкого машинобудування.

"Наша мета - щоб Skoda повернулася в Україну. Дніпро - невипадковий вибір. У міста є величезний потенціал", - цитує прес-служба міськради директора з персоналу Skoda Transportation Тесаржа Люміра на відкритті представництва.

Skoda Transportation виробляє залізничні локомотиви, вагони метро, приміські електропоїзди, а також трамваї, тролейбуси, автобуси, двигуни, тягове обладнання. Конгломерат також займається модернізацією залізничного та громадського транспорту. Бренд співпрацює з чотирнадцятьма країнами світу, зокрема й Польщою, Китаєм і США.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" і Skoda Transportation у вересні 2013 року завершили відпрацювання технічного завдання для майбутньої конструкції пасажирських двосистемних електровозів. Загалом під час реалізації проекту планувалося виготовити на Запорізькому електровозобудівному заводі (ЗЕРЗ) 480 електровозів, з яких 50 - двосистемних пасажирських, 330 - односистемних пасажирських і 100 - двосистемних вантажних електровозів.

У конструкції цих електровозів планувалася частку комплектувальних вітчизняного виробництва довести до 90%.

ЗЕРЗ у 2014 році планував залучити мільярд гривень інвестицій для спільного зі Skoda Transportation українсько-чеського підприємства з випуску локомотивів.

У березні 2014 року, міністерство інфраструктури повідомило, що має намір повернутися до реалізації проекту зі створення СП, але після відновлення політичної та економічної стабільності в країні. У листопаді того ж року АМКУ дозволив Škoda Transportation і ЗЕРЗ створити ТОВ "Українсько-чеський завод "Запорізький електровоз", однак проект так і не був реалізований.

Як повідомлялося, компанія GE Transportation і Крюківський вагонобудівний завод на початку червня підписали угоду із локалізації виробництва 30 локомотивів TE33A серії Evolution. Перші тепловози "Укрзалізниця" отримала восени 2018 року.

Рамкова угода між "Укрзалізницею" і GE передбачає 15-річне партнерство із поновлення і модернізації тягового рухомого складу, перший етап якого - поставка "Укрзалізниці" у лізинг 30 нових дизельних локомотивів GE TE33AC з рівнем локалізації 10%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА