12:32 29.11.2018

Держпродспоживслужба у 2019 році здійснюватиме перевірки операторів ринку без попередження

2 хв читати

Державний контроль операторів ринку харчової продукції у 2019 році буде ризик-орієнтованим і здійснюватиметься без попереднього попередження суб'єктів перевірки, повідомила прес-служба Держпродспоживслужби у четвер.

"Заходи державного контролю у 2019 році здійснюватимуться без попередження (повідомлення) оператора ринку, крім аудиту та інших випадків, коли таке попередження є необхідною умовою забезпечення ефективності державного контролю", - наголошується в повідомленні Держпродспоживслужби.

За даними відомства, у випадках, які становлять виняток, відомство повідомлятиме операторів за три робочих дні до перевірки.

Крім того, Держпродспоживслужба оприлюднила план перевірок на 2019 рік. Ознайомитися з документом можна на сайті відомства.

Як повідомлялося, в квітні-2018 набув чинності закон "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин". Згідно з ним, контроль став ризик-орієнтованим і має здійснюватися з періодичністю, достатньою для підвищення безпечності продуктів. Зокрема, підприємство, віднесене до високого ступеня ризику, перевірятиметься раз у квартал.

Набуття чинності цього закону передбачає готовність бізнесу до приходу представника органу контролю без попередження. Це не стосується аудиту системи НАССР - аудит постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, здійснюється за умови повідомлення оператора ринку не пізніше, ніж за три робочих дні до його проведення.

Раніше, відповідно до закону "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності", було передбачено обов'язок держоргану попередити підприємство про перевірку за 10 днів до її початку.

З 4 квітня 2018 року, в разі надходження звернення громадянина про порушення у сфері безпечності харчових продуктів, Держпродспоживслужба вправі здійснювати позапланові перевірки без отримання згоди органу державної влади, який здійснює формування політики в цій сфері (Державної регуляторної служби або Міністерства аграрної політики та продовольства).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА