11:26 22.03.2019

ДФС за результатами громадського моніторингу інтернет-магазинів завела три кримінальні провадження та вилучила з обігу товарів на 3,5 млн

2 хв читати

Підрозділи ДФС за результатами громадського моніторингу інтернет-магазинів завела три кримінальні провадження та вилучили з обігу товарів на 3,5млн грн.

Про це повідомив представник Державної фіскальної служби з податкової міліції Андрій Щербак під час круглого столу «E-commerce в Україні - зона підвищеного ризику для споживачів».

Не дивлячись на складнощі з документуванням ухилення від сплати податків при ввезені та реалізації товарів, фіскальні органи реагують на звернення та конкретні факти, що вказують на правопорушення та розслідують справи. За словами Андрія Щербака складнощі полягають у самому законодавстві, яке не вважає кримінальним злочином товарну контрабанду  – «На сьогодні законодавець не залишив нам шансів щодо притягнення до відповідальності осіб, які здійснюють так звану товарну контрабанду. На сьогодні – це не є злочином… Ми обмежені в документуванні та притягненні до відповідальності за ввезення товарів на територію України повз митний контроль», - коментує податковий міліціонер.

Не оптимістично виглядає і ситуація з  реалізацією такого товару вже в Україні, в тому числі через інтернет-магазини.  Складність документування доповнюються торгівлею через фізичних осіб підприємців, на яких ланцюжок постачання обривається, до того ж в  одному магазині може вести діяльність три - чотири ФОПи одночасно.

«Якщо задати питання  ФОПу  - де він взяв товар та хто його ввіз до країни? Він має право не відповідати та не надавати таких документів, тому що законодавство йому  це дозволило», - коментує він,  чому податківці не можуть відслідкувати та чітко задокументувати ухилення від сплати податків.

Нагадаємо, що у березні 2019 року активісти Союзу споживачів України презентували дослідження-моніторинг ринку e-commerce, у рамках якого здійснили закупку побутової техніки  у 12 он-лайн магазинах. У результаті дослідження жоден з он-лайн продавців не видав обов’язковий для складної техніки на гарантії фіскальний чек та 67%  продукції не мали знаку про проходження оцінки відповідності (на безпечність).
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА